Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român, arestat după ce ar fi încercat să își ucidă partenera și fiul vitreg
WhatsApp
Un român, rezident în Lugo Riotorto, provincia spaniolă Lugo, a fost arestat după ce ar fi încercat să își ucidă partenera și fiul vitreg cu un topor.

Conform primelor informații, agenții Gărzii Civile au arestat un cetățean român în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de violență în familie. Bărbatul este suspectat că și-ar fi atacat fiul vitreg cu un topor.

Garda Civilă a fost alertată cu privire la un presupus caz de violență domestică în municipiul Riotorto. La locul indicat s-a deplasat o patrulă, agenții au găsit un tânăr care avea tăieturi în diferite părți ale corpului. Potrivit mărturiei sale, aceste tăieturi au fost făcute atunci când se apăra de tatăl său vitreg, care l-a atacat cu un topor.

În plus, mama băiatului i-a informat pe gardieni că suspectul român ar fi împins-o și atacat-o și pe ea.

Ambele victime, care și-au exprimat intenția de a raporta evenimentele, au fost duse cu ambulanța la spitalul local pentru a primi îngrijiri medicale pentru rănile suferite.

Presupusul atacator român a fost arestat, iar acum va fi prezentat în fața judecătorului.

 

Un alt român și-a ucis soția cu un ciocan

 

Nu este prima dată când un român își atacă partenera în Spania. La Tribunalul Provincial din Jerez, a început în luna februarie procesul împotriva românului, care și-a ucis soția în San Mateo în 2020, cu ciocanul. Apărarea susține că s-a ajuns la crimă din cauza unei situații disperate, din care criminalul în care nu vede ieșire.

Evenimentele au avut loc la primele ore ale dimineții zilei de 10 septembrie 2020. În jurul orei șapte dimineața, vecinii din zonă au auzit o ceartă puternică între un cuplu de români și au alertat oamenii legii. După ce au ajuns la fața locului, agenții de la Garda Națională au găsit-o pe femeie, care zăcea moartă în pat, prezentând lovituri puternice în cap. Inculpatul se afla în casă pentru că, potrivit rechizitoriului, a ingerat un număr mare de pastile, încercând să se sinucidă.

Marian C., cetățean român în vârstă de 56 de ani, se află în arest preventiv, de când a fost arestat și adus în fața justiției. Nu există dovezi că au existat atacuri anterioare asupra partenerei sale. Criminalul a refuzat să depună mărturie, invocând o problemă cu tratamentul medical din închisoarea în care este deținut. Vizibil supărat, inculpatul a acceptat, în cele din urmă, să depună mărturie după ce și-a convins avocatul.

Românul a avut nevoie de un interpret, deoarece abia vorbește spaniola. Declarația sa s-a concentrat pe situația economică a cuplului întrucât inculpatul nu a dorit să răspundă la întrebările legate de cele întâmplate în ziua când ți-a ucis soția.

Cuplul de români a primit financiar de la serviciile sociale. Între timp, spune criminalul, că, deși aveau mâncare, cea mai mare preocupare a lui era să aibă bani pentru a plăti chiria pentru casă, energie electrică și apă. În primele luni de pandemie, el nu putea ieși ca să colecteze deșeuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel