Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitori români, exploatați pe câmpurile agricole: Mutați dintr-un loc în altul pentru a nu fi localizați
WhatsApp
Poliția Națională a eliberat cinci români, victime ale traficului de persoane, și a arestat opt ​​responsabili, ordonând introducerea în închisoare a cinci dintre ei ca presupuși membri ai unei organizații criminale din provincia Sevilla, Spania.
Spania. Muncitori români, exploatați pe câmpurile agricole: Mutați dintr-un loc în altul pentru a nu fi localizați

Unul dintre infractorii suspectați a fost reținut de Poliția Română în baza unui mandat european de arestare după ce a fugit. Ei au ținut victimele ascunse „cu intenția de a evita locația lor și de a-i trimite din Spania pentru a evita urmărirea penală pentru activitatea lor ilegală”, transmit oamenii legii. „Victimele au suferit și vulnerabilitate economică și de muncă”, mai spun oficialii.

Belgia. Șapte muncitori români, „împrumutați” de un compatriot unui om de afaceri: A câștigat peste 50.000 de euro de pe urma lor

 

Muncitorii, mutați din Spania în România pentru a nu fi localizați

 

Potrivit anchetatorilor, „liderul organizației criminale avea intenția de a atenta la viața uneia dintre victime care a încercat să evadeze deplasându-se într-un alt municipiu din provincie și care a fost localizată de traficanții acesteia și închisă”. Cei implicați au mutat alte victime într-un loc izolat pentru a îngreuna localizarea lor de către Poliție. Ei intenționau să-i trimită din Spania înapoi în România, pentru a evita urmărirea penală pentru activitatea lor ilegală și arestarea. Una dintre victimele traficului a fost și victimă a exploatării sexuale.

Acțiunea poliției începe atunci când se află de existența unei victime a traficului de persoane, care avea o dizabilitate intelectuală și care a suferit un accident de muncă în timp ce efectua lucrări de colectare la Sevilla. Victima nu avea documente și nu vorbea spaniola. A fost lovită de un tractor care i-a trecut peste talie, provocându-i multiple răni, mai multe fracturi și a trebuit să fie internată luni de zile.

Rețeaua criminală s-a mutat ulterior în provincia Salamanca, unde s-a stabilit să înceapă sezonul de recoltare a cartofilor. „Aceștia și-au săvârșit activitatea ilegală în sectorul agricol, urmărind cererea sezonieră pentru a facilita exploatarea prin muncă”, au mai precizat autoritățile.

Spania. Dormeau pe jos și munceau 12 ore pe zi: Muncitori, între care și români, ademeniți la muncă, dar exploatați și umiliți

 

Cinci victime, eliberate în Sevilla

 

Activitatea poliției a fost coordonată cu Parchetul de Externe din Sevilla și a beneficiat de colaborarea atașatului de Interne din România.

Ancheta a culminat cu eliberarea la Sevilla a cinci victime ale exploatării prin muncă, una dintre ele a exploatării sexuale.

Pe de altă parte, au fost ridicați 2.000 de euro numerar, șase telefoane mobile, bijuterii din aur și documente legate de anchetă.

„Muncitorii în agricultură sunt invizibili”. O româncă din Italia rupe tăcerea despre conaționalele care lucrează pe câmpuri: „Hărțuire, șantaj, salarii mici”

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel