Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soția lui Alexei Navalnîi, primul mesaj după moartea disidentului rus. Spune că știe prin ce metodă l-au ucis
WhatsApp
Văduva lui Alexei Navalnîi spune că soțul ei a fost ucis prin otrăvire. 

„Putin mi-a ucis soțul”. Asta a afirmat văduva lui Alexei Navalnîi, Iulia, într-un videoclip postat pe rețelele de socializare în care acuză autoritățile ruse că au ascuns trupul soțului ei, așteptând ca urmele agentului otrăvitor să dispară din corp.

Navalnîi, potrivit femeii, a fost otrăvit cu Novichok. În videoclipul Yuliei, înregistrat luni la Bruxelles, acolo unde se află pentru a se întâlni cu mai mulți miniștri de externe din UE - furnizează și numele persoanelor implicate în moartea soțului ei și motivele noii otrăviri.

„Vreau să trăiesc într-o Rusia liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă. Munca lui Alexei va continua”, mai spune femeia, conform Corriere. 

Navalnîi a mai fost otrăvit pe 20 august 2020 în timpul unei călătorii în Siberia și în acest caz susținătorii săi au denunțat folosirea novichockului de către autoritățile ruse.

 

Nu există o cauză oficială a morții lui Navalnîi

 

Anchetatorii ruşi nu au stabilit deocamdată cauza oficială a morţii liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a opozantului defunct, după ce autorităţile penitenciare au declarat că acesta a murit subit vineri în urma unei plimbări în colonia penitenciară 'Lupul polar' (IK-3 din Harp), dincolo de Cercul Polar, relatează Reuters.

"Cauza decesului este 'nedeterminată''', a declarat Iarmîş, care a acuzat autorităţile ruse că mint şi trag de timp.

Moartea lui Navalnîi, avocat de profesie, privează opoziţia rusă disparată de liderul său cel mai carismatic şi mai curajos, în timp ce preşedintele Vladimir Putin se pregăteşte pentru alegeri care îl vor menţine la putere cel puţin până în 2030.

Occidentul şi susţinătorii lui Navalnîi au respins declaraţia de vineri a Serviciului Penitenciar rus, potrivit căreia Navalnîi (47 de ani) şi-a pierdut cunoştinţa şi a murit subit. Lideri occidentali l-au catalogat pe Putin drept un ucigaş şi au declarat că el este responsabil de moartea opozantului rus, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel