Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șomajul crește în Franța, în special în rândul tinerilor
WhatsApp
Rata șomajului a crescut în Franța și a ajuns la cel mai înalt nivel după al doilea trimestru al anului 2022.
Numărul șomerilor crește în Germania (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Rata șomajului în Franța a crescut mai repede decât se așteptau analiștii, ajungând la 7,4% în trimestrul al treilea, potrivit statisticilor oficiale publicate miercuri, citate de agenția Reuters.

Analiștii intervievați de Reuters prognozaseră un nivel de 7,3% pentru acest trimestru, față de un nivel nerevizuit de 7,2% în trimestrul al doilea.

Acest nivel de 7,4%, care reprezintă 2,3 milioane de persoane, este cel mai ridicat din al doilea trimestru al anului 2022.

Biroul de statistică INSEE a precizat că șomajul în rândul tinerilor a crescut cu 0,7 puncte procentuale în trimestrul al treilea, la 17,6, fiind una dintre cele mai afectate categorii.

Șomajul pe termen lung, între timp, a rămas neschimbat la 1,8% din forța de muncă activă, cel mai scăzut nivel de la începutul anului 2009 - excluzând al doilea trimestru al anului 2020, când datele au fost distorsionate din cauza primului lockdown COVID care a împiedicat persoanele să se înregistreze ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

Marți, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a declarat că rata șomajului a rămas stabilă la 4,8% în septembrie 2023, mai scrie sursa citată. 

Separat, inflația anuală franceză a scăzut la 4,5% în octombrie, de la 5,7% în septembrie, ca urmare a reducerii prețurilor din sectorul energetic și alimentar, potrivit datelor finale armonizate la nivelul UE ale institutului național de statistică INSEE, publicate miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel