Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Soldații din Coreea de Nord încep să se comporte ciudat. Au trecut linia de demarcație pentru a doua oară în două săptămâni
WhatsApp
Mai mulți soldați din Coreea de Nord au trecut zona demilitarizată. 

Soldați nord-coreeni aflați în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei au traversat din nou, marți, pentru scurt timp, granița în Sud, înainte de a reveni în Nord după ce armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment, a anunțat Statul Major Întrunit (JCS), conform Yonhap.

Aceasta este a doua încălcare a frontierei de către Nord în mai puțin de două săptămâni, după un incident similar pe 9 iunie.

În jurul orei 8:30 dimineața, aproximativ 20-30 de soldați nord-coreeni, care transportau unelte de lucru, au trecut linia de demarcație militară din DMZ în secțiunea centrală a frontierei, conform JCS.

Armata sud-coreeană a efectuat misiuni de avertizare și a tras focuri de avertisment, determinând soldații nord-coreeni să se întoarcă pe teritoriul lor. Nu au fost raportate activități neobișnuite după focurile de avertisment, a adăugat JCS.

Coreea de Nord a diversificat activitățile la graniță

 

Un oficial al JCS a declarat că incidentul pare să fi fost accidental.

Încălcarea frontierei a avut loc în contextul desfășurării de către Coreea de Nord a sute de soldați în zonele de frontieră, începând cu luna aprilie, pentru diverse activități, precum plantarea de mine, ridicarea de ziduri și construirea de drumuri pentru operațiuni militare.

"Aceste activități par a fi măsuri de întărire a controlului intern al armatei nord-coreene și al rezidenților, precum și de descurajare a tentativelor acestora de a traversa granița," a precizat JCS.

Oficialul JCS a mai declarat că soldații nord-coreeni au suferit multiple victime din cauza exploziilor unor mine terestre în zona demilitarizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel