Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoferul ucis de teroriștii de la Elad a lăsat în urma sa șase copii. Familia: „A fost atacat ca în cele mai întunecate vremuri ale masacrului evreilor”
WhatsApp
Rudele lui Oren Ben Yiftah, una dintre cele trei victime care au fost ucise în atacul terorist de joi din Elad, spun că era un șofer de navetă nevinovat care încerca să-și câștige existența.
Șoferul ucis de teroriștii de la Elad a lăsat în urma sa șase copii. Familia: „A fost atacat ca în cele mai întunecate vremuri ale masacrului evreilor”

Oren Ben Yiftah este una dintre cele trei victime care au fost ucise în atacul terorist de joi din Elad, fiind înjunghiat mortal. Familia acestuia a făcut o declarație cu privire la faptul că Ben Yiftah l-a condus pe terorist la Elad cu mașina sa, în care a avut loc atacul criminal, conform ynet

"Oren a fost o victimă a atacului terorist mortal", a declarat familia. 

Oren Ben Yiftah (35 de ani), un locuitor din Lod, a lăsat în urmă sa șase copii. Soția sa a postat pe Facebook sâmbătă seara, făcând apel la public să aibă milă de familia lor.

"Popor israelian, cruțați-ne în aceste vremuri grele. Vă rugăm să ne dați timp să plângem în zilele de Shiva fără să ne ocupăm de a ne apăra de atacuri teroriste", a scris ea.

 

Familia victimei de la Elad, mesaj emoționant

 

"Nu am putut face nimic. Suntem șocați de părerile de pe rețelele de socializare și de pe platformele media, care încearcă fără milă să îl tragă la răspundere pe fiul nostru iubit pentru atacul păcătos căruia el însuși i-a căzut victimă. Oren a lucrat ca un șofer de navetă onest și nevinovat și încerca să își câștige existența.

La fel cum un șofer de taxi nu verifică cine se urcă în taxi, el nu era obligat să verifice permisele de muncă sau de ședere, spre deosebire de omul care i-a angajat ca muncitori. Oren a condus un rabin la o lecție de Tora și acest lucru nu a stârnit controverse", au continuat ei.

"Așa cum a afirmat presa, s-ar putea ca la sfârșitul acelui drum să i se fi cerut să conducă muncitorii pe șantierul de construcție al unei sinagogi și asta a făcut, fără să știe că acesta va fi drumul care îl va duce la moarte. Din câte știm, Oren a luptat ca un erou împotriva asasinilor malefici care l-au atacat cu un topor și un cuțit ca în cele mai întunecate vremuri ale exilului și ale masacrului evreilor."

Familia a împărtășit că se pregătesc acum pentru doliul greu care marchează o altă lovitură în seria de dezastre care s-au abătut asupra familiei în ultimii ani. Toate gândurile lor se îndreaptă spre a ajuta văduva și cei șase copii să facă față acestei fracturi oribile.

Căutările celor doi teroriștii de la Elad aflați în libertate continuă în Israel și Cisiordania. Autoritățile locale au ordonat locuitorilor să rămână în casă

 

Familia: "Sperăm ca teroriștii să fie prinși și asasinați în același mod în care l-au ucis pe Oren"

 

Ben Yiftah a fost înmormântat vineri la Lod, unde soția sa a spus în elogiul său: "Iubirea mea, soțul perfect, nu pot descrie în cuvinte sufletul pur care zace aici în fața mea. Pentru mine ești viu, doar ieri am spus împreună cântecul Jurământul îndrăgostiților.”

"Cum m-ai părăsit? Cum o să le spun copiilor? Ți-ai dat sufletul pentru numele lui HaShem. Oren, te iubesc, nu ne-a fost niciodată rușine să o spunem. Am fost împreună timp de 12 ani și nu am renunțat niciodată să ne-o spunem unul altuia", a încheiat în lacrimi soția sa.

De asemenea, mama văduvă a citit cu voce tare scrisori pe care copiii lor i le-au scris lui Oren după atac.

„Ești cel mai bun tată din lume, te iubesc atât de mult. Aștept să vină Mesia și să te întorci repede. Tată, te iubesc”, i-a transmis fiica sa, Adele.

Rafael, fiul lui Oren, a scris: "Te iubesc, când te vei întoarce să mă iei de la grădiniță? Sper să te simți bine în cer, știu că un om rău te-a rănit".


Teroriștii As'ad Alrafa'ani (19 ani) și Sabhi abu Shakir (20 de ani), ambii din Rumana, în apropiere de orașul Jenin, au fugit de la locul crimei, iar în prezent poliția îi caută. De asemenea, oamenii sunt avertizați să stea închiși în case.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel