Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, mort în Italia într-un accident cumplit: Patru TIR-uri au fost implicate
WhatsApp
Accident mortal pe A1, la Reggio Emilia, cu patru camioane implicate. Șoferul unuia dintre camioane, de naționalitate română, și-a pierdut viața. Tronsonul de autostradă a fost redeschis la ora 5.30.

Accident tragic în timpul nopții pe autostrada A1 la Reggio Emilia. Cu puțin timp înainte de ora 2 dimineața, la kilometrul 153, pe sensul spre Bologna, s-a produs un accident în care au fost implicate patru camioane. Șoferul uneia dintre ele, un bărbat de naționalitate română care locuia la Roma, și-a pierdut viața.

Impactul a avut loc cu puțin timp înainte de ora două, la kilometrul 153, în direcția Bologna, pe tronsonul Modena al autostrăzii Autostrada del Sole.

Coliziunea a fost extrem de puternică, iar unul dintre șoferi a decedat. El a rămas blocat în habitaclul zdrobit în urma coliziunii, fiind eliberat de pompierii din Reggio Emilia, care au intervenit cu două echipaje.

Din păcate, personalul medical de la 118 nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. Victima, cetățean român, avea 64 de ani și locuia la Roma.

Bilanțul accidentului cuprinde trei persoane rănite, două cu răni grave și una cu răni ușoare. Polițiștii de la Polstrada Modena Nord s-au ocupat de anchetă. Pentru a permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor de ajutor, tronsonul de autostradă a fost închis și redeschis abia la ora 5.30. Până atunci, intrarea la stația de taxare din Reggio Emilia era blocată pentru vehiculele care se îndreptau spre Bologna.

Patru ore mai târziu, a avut loc un alt accident, tot pe A1 Milano-Napoli, între Sasso Marconi și Sasso Marconi Nord. Și în acest caz, au fost implicate vehicule grele: două camioane și un autocar. Cel puțin 24 de persoane au fost rănite, inclusiv un copil de 10 ani.

Citește mai departe: Italia. Un român a decedat după ce s-a prăbușit cu tractorul într-o prăpastie. Patronii au scăpat de închisoare

 

Moartea românului care s-a răsturnat cu tractorul într-o prăpastie din Italia nu a fost omor prin imprudență, a decis un tribunal. Cei doi patroni, Dante Presciutti și Zechir Mahmudov, arestați inițial la cinci luni de la tragedie, au scăpat în final doar cu o amendă.

Moartea de la locul de muncă a lui Botan Dumitru s-a dovedit a fi doar un accident. După ce patronii au fost arestați la cinci luni de la accidentul dramatic din pădurea din Soriano nel Cimino, în care și-a pierdut viața tăietorul de lemne de 29 de ani, de origine română, în cele din urmă li s-a dovedit nevinovăția.  

După-amiază, judecătoarea Elisabetta Massini i-a achitat pentru cea mai gravă acuzație, pe motiv că "fapta nu există", pe Dante Presciutti și Zechir Mahmudov, de 48 și 45 de ani, pentru care s-au cerut două pedepse de 4 și respectiv 3 ani de închisoare pentru omor din culpă și încălcări administrative și de securitate în muncă.

Cei doi patroni implicați în moarte românului au fost achitați

 

 

În acest sens, Mahmudov a fost condamnat la o amendă de 2.500 de euro, cu suspendare, pentru încălcări administrative în perioada în care a fost președinte, conform presei italiene.

Era în jurul orei 11.00 când tractorul condus de muncitorul de 29 de ani din Vetralla, care se ocupa cu colectarea lemnului, a trecut peste o rădăcină, plonjând în partea de jos a unei stânci și provocând moartea șoferului în urma impactului.

Accidentul în care și-a pierdut viața românul de 29 de ani din Vetralla, tată a doi copii care au acum cinci ani și doi ani și jumătate, a fost dovedit a fi un incident tragic, care nu ținea de patroni. 

Prezumția de nevinovăție

 

În sistemul penal italian, prezumția de nevinovăție este în vigoare până la pronunțarea sentinței definitive. Prezumția de nevinovăție se bazează pe articolul 27 din Constituția italiană, conform căruia o persoană "nu este considerată vinovată până la pronunțarea sentinței definitive".

"Principalul vinovat lipsește astăzi de aici", au declarat avocații apărării lui Presciutti și Mahmudov, vorbind despre "mărturia falsificată" a fostului muncitor la negru "promovat" la președinția cooperativei anchetate inițial în libertate. 

Pentru apărare era necesar ca muncitorul Cosmin Iulian Kovaci să depună mărturie împotriva lui Presciutti și Mahmudov, într-un context în care probele acuzării aduc mai multe îndoieli decât certitudini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel