Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român implicat într-un accident fatal în Italia. Mărturie în lacrimi: „Nici n-am realizat că i-am lovit pe cei doi frați”
WhatsApp
Vasile Teleptean, un șofer de origine română, a izbucnit în lacrimi la tribunal, după ce a lovit cu tirul doi frați minori, dintre care unul a și decedat.
Șofer român implicat într-un accident fatal în Italia. Mărturie în lacrimi: „Nici n-am realizat că i-am lovit pe cei doi frați”

Vasile Teleptean, un tirist de naționalitate română, în vârstă de 55 de ani, care conducea un camion înmatriculat în Argeș, se confruntă cu acuzații grave în urma unui accident rutier mortal pe care l-a produs în Italia, în data de 23 februarie 2024.

Tragedia s-a petrecut pe o stradă din Bussana, un cătun situat în orașul Sanremo, și a avut consecințe devastatoare, soldându-se cu moartea unui adolescent în vârstă de 17 ani, Mohtadi Doukhani, și cu rănirea gravă a surorii sale de 15 ani, care se află în stare gravă la spitalul  Santa Corona din Pietra Ligure.

 

Mărturie în lacrimi a șoferului român

 

După trei zile de detenție la Sanremo, Vasile a fost adus în fața judecătorului, unde a oferit o declarație emoționantă. 

Românul a fost acuzat de ucidere din culpă în trafic, neacordarea primului ajutor și vătămare corporală din culpă, în timpul interogatoriului. În timp ce își exprima regretul, bărbatul a mărturisit că inițial nu și-a dat seama de gravitatea situației, explicând că a condus urmând indicațiile dispozitivului de navigație.

La scurt timp după impact, el s-a oprit pentru a efectua o livrare și a fost găsit de poliție acolo, conform presei străine.

Avocatul său a transmis presei că bărbatul este profund afectat de incident, de asemenea și își dă silința să coopereze cu autoritățile judiciare cât de mult este posibil.

„Clientul meu a reconstituit ceea ce s-a întâmplat la Bussana, dar, în acest moment se păstrează discreția maximă, având în vedere că Parchetul este încă angajat în ancheta care implică poliția locală. Cert este că Vasile Teleptean a fost primul care a spus că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, dar și că nu și-a dat seama ce s-a întâmplat”, a declarat avocatul Luca Brazzit.

Șoferul român a dorit să explice întreaga dinamică a accidentului

În timp ce ancheta continuă, Vaile Teleptean a reconstituit evenimentele, încercând să ofere o imagine clară a ceea ce s-a întâmplat în acea zi fatală.

„S-a pus la dispoziția justiției atât cât a putut, dar nu se poate exprima singur așa cum ar trebui. Este un muncitor, un om ca oricare altul, fără antecedente penale, care a trăit o situație dramatică, de asemenea. Într-adevăr nu se poate compara cu durerea familiei celor doi tineri, căreia îi transmitem compasiunea și îmbrățișarea noastră", a mai precizat Brazzit.

„Va rămâne în închisoare și pentru că nu are domiciliul în Italia și, deocamdată, nu pot cere arest la domiciliu. Rămânem la dispoziția parchetului și vom lămuri tot ce trebuie lămurit”, mai declară avocatul.

Tragedia aduce în prim-plan nu doar consecințele devastatoare ale neglijenței în trafic, ci și șocul emoțional pe care îl trăiesc cei implicați în astfel de incidente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel