Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român de TIR, iertat de judecător în Olanda. A făcut primul accident în 43 de ani de meserie
WhatsApp
Doi germani au fost grav răniți în urma unei coliziuni cu un camion condus de un român, în Olanda. Judecătorul l-a iertat pe român de o pedeapsă mai serioasă, după ce a aflat că era primul accident pe care l-a făcut în cei 43 de ani de când este șofer. 
În urma accidentului, doi români au ajuns la spital

Un cuplu de turiști germani care se afla în vacanță a fost implicat într-un accident grav în Olanda, lângă Veldhoven, după ce autoturismul lor a fost lovit din spate de un camion condus de un șofer român. Incidentul a avut loc pe 7 mai, acum doi ani, pe autostrada A67. Șoferul de TIR a fost condamnat rapid în doar 20 de minute, în cadrul unei proceduri judiciare desfășurate în Den Bosch.

Potrivit informațiilor publicate de cotidianul Eindhovens Dagblad, camionul românului a intrat în autoturismul cuplului german cu o viteză de aproximativ cincizeci de kilometri pe oră, după ce șoferul a observat prea târziu ambuteiajul din trafic. Ca urmare a impactului, cei doi germani au suferit răni grave, femeia chiar aflându-se în pericol de a-și pierde brațul, care a fost salvat în cele din urmă de medicii de la Spitalul TweeSteden din Tilburg.

Nemții i-au cerut românului despăgubiri de 300.000 de euro

 

Într-o procedură civilă ulterioară inițiată în Germania, cuplul de turiști cere despăgubiri de 300.000 de euro pentru cheltuielile medicale suportate. În ciuda absenței sale în sala de judecată, șoferul român nu și-a desemnat un avocat.

Procurorul a argumentat că accidentul s-a datorat distragerii atenției și frânării târzii a șoferului de camion, conform declarațiilor acestuia date poliției.

La analiza cazului, instanța a ținut cont de trecutul impecabil al românului în cei 43 de ani de condus, fără niciun accident înregistrat anterior.

Judecătorii au decis, astfel, ca pedeapsa să fie un ordin de muncă în folosul comunității de 120 de ore, care poate fi executat în România, și o interdicție condiționată de a conduce în Olanda timp de șase luni, înlocuind astfel cererea procurorului pentru o interdicție necondiționată de șase luni, scrie sursa citată

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel