Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Şofer român de camion, oprit la vamă. Aproape 2 tone de tutun vrac, ascuns între saci cu ceapă  
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-o autoutilitară încărcată cu ceapă, ascunsă prin metoda capac, cantitatea de 1.700 kg de tutun vrac, în valoare de aproximativ 100.000 lei, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități de tutun fiind de peste 85.000 de pachete.
tutun_ascuns_printre_ceapa

În data de 29.10.2020, în jurul orei 21.20,  s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 32 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România. Conform documentelor de însoțire a mărfii, şoferul transporta saci cu ceapă din Bulgaria, pentru o societate comercială din România. Împreună cu șoferul mai călătorea un alt cetățean român, în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în compartimentul pentru marfă al autoutilitarei, în spatele sacilor cu ceapa, erau ascunşi prin metoda capac mai mulți saci de culoare neagră ce conțineau tutun vrac (echivalentul a 170 de baxuri).  În urma cântăririi, a rezultat cantitatea de 1.700 kg de tutun vrac, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități de tutun fiind de peste 85.000 de pachete. Cu privire la marfa transportată, cei doi cetățeni români au declarat că transportau tutunul în România, cu intenția de a fi prelucrat și comercializat.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 100.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.  În cauză sunt derulate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel