Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român, condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare în Germania. S-a urcat drogat la volan și a ucis un om
WhatsApp
Un român a fost condamnat la închisoare în Germania, după ce s-a urcat drogat la volan și a provocat un accident mortal pe A81, ucigând un inginer care făcea parte dintr-o echipă care inspecta drumul. 

Un șofer de camion care se afla sub influența drogurilor (marijuana) a provocat un accident mortal pe autostrada A81, ucigând un inginer care lucra la întreținerea autostrăzii și rănind grav doi colegi ai acestuia. Tragedia s-a petrecut pe 2 mai 2023, în apropierea orașului Stuttgart.

Românul Manuel N. transporta 27 de tone de gips din Würzburg către Elveția. În timp ce se afla pe A81, la scurt timp după Stuttgart, a pierdut controlul vehiculului și a lovit un vehicul de service al autostrăzii în care se afla un echipaj care inspecta starea drumului, relatează cotidianul Bild.

Impactul a fost devastator

 

Inginerul Chris D. (52 de ani) a fost aruncat din vehicul și a murit pe loc. Un alt coleg, Vincent W. (26 de ani), a suferit un traumatism cranio-cerebral sever și a pierdut un picior. Un al treilea membru al echipajului a reușit să scape cu răni ușoare, aruncându-se sub balustrada de protecție.

Investigația a dezvăluit detalii șocante. Un test de sânge a confirmat prezența THC, substanța activă din marijuana, în organismul lui Manuel N. Un expert medical a declarat că drogul îl făcuse pe șofer somnolent și apatic, ceea ce explică de ce nu a reacționat la vehiculul de service, chiar dacă era vizibil și avea semnale de avertizare luminoase și sonore.

Mai mult, analiza tahografului a demonstrat că Manuel N. a luat mâinile de pe volan timp de 15 secunde înainte de impact, conducând practic vehiculul pe pilot automat.

Judecătorul Dr. Ralf Rose a calificat incidentul drept "o gravă abatere de la conduită profesională din partea unui șofer de camion". El a subliniat că legalizarea canabisului din 1 aprilie 2023 nu trebuie să ducă la o toleranță sporită pentru conducerea sub influența drogurilor.

"Cei care conduc sub influența drogurilor și provoacă accidente mortale nu pot spera la clemență", a declarat judecătorul.

Manuel N. a fost arestat fiind considerat având un risc ridicat de fugă și se află în prezent în custodia penitenciarului Stuttgart-Stammheim.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel