Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șoc pentru românii din Malta, care urmau să participe la liturghia de duminică: Biserica românească a fost vandalizată din nou
WhatsApp
Biserica ortodoxă românească din Valletta a suferit al doilea act de vandalism în decursul a câteva luni. Românii care se pregăteau ieri să participe la liturghie au găsit uțile ferecate cu lanțuri de către persoane necunoscute. "Cineva nu a vrut să intrăm în biserica noastră", a declarat părintele Popescu.

Biserica ortodoxă română Santu Rokku din Valletta a suferit al doilea act de vandalism în câteva luni, enoriașii găsind duminică dimineața ușa bisericii încuiată cu lanțuri și un lacăt.

Acesta nu este primul act de vandalism cu care se confruntă această biserică, întrucât în 2021 a fost aruncat combustibil inflamabil pe paraclisul bisericii.

În comentarii pentru Newsbook.com.mt, părintele George-Alexandru Popescu - președintele comunității ortodoxe române și preotul care se ocupă de biserică - a explicat că a găsit lanțul duminică dimineața, când a ajuns la biserică.

Biserica ortodoxă românească din Malta, vandalizată pentru a doua oară

 

El explică faptul că a fost șocat să vadă lanțul, care era înfășurat în mod repetat în jurul butoanelor de fier de pe ușa din față a bisericii, și a informat imediat Poliția, arhipăstorul parohiei St Paul's Shipwreck din Valletta și pe Roberto Buontempo, managerul de proprietăți al Arhiepiscopiei Maltei.

Menționând că Biserica Ortodoxă Română îi sărbătorește pe emigranții români în această duminică specială, părintele Popescu a declarat că a crezut că cineva a încercat să îi împiedice pe credincioși să meargă la biserică.

"Simțim că cineva nu a vrut să intrăm în biserica noastră", a declarat părintele Popescu pentru Newsbook.com.mt.

 „Cineva nu a vrut să intrăm în biserica noastră“

 

El a continuat prin a mulțumi vecinilor bisericii, despre care a spus că încearcă să "armonizeze relațiile dintre comunitatea românească și cea malteză".

Biserica Santu Rokku este o biserică barocă din secolul al XVII-lea, care servește ca biserică parohială oficială a Bisericii Ortodoxe Române din Malta și este folosită ulterior pentru serviciile divine ortodoxe. Parohia ortodoxă română este dedicată Nașterii lui Ioan Botezătorul. Biserica rămâne în mod oficial în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Malta.

În Malta trăiesc aproximativ 2.000 de români și 500 de moldoveni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel