Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Palatul Buckingham - VIDEO
WhatsApp
Sicriul reginei a fost întâmpinat, marți seara, de o mulțime de persoane în doliu la sosirea sa la Palatul Buckingham, din Londra.

La cinci zile decesul suveranei în Scoţia, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară în aplauzele mulţimii la Palatul Buckingham din Londra, unde a fost întâmpinat de regele Charles al III-lea, notează AFP.

După ce a fost expus pentru prima dată în public timp de 24 de ore la Edinburgh, în Scoţia, sicriul regal a fost escortat de o gardă de onoare aproape continuă, formată din mii de anonimi de-a lungul drumului dintre aeroportul londonez şi Palatul Buckingham, unde va petrece noaptea înainte de a fi depus miercuri la Westminster Hall. 

VIDEO

 

Regele Charles al III-lea a fost proclamat rege

 

Charles al III-lea a fost proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Prinţul şi Prinţesa de Wales au fost însoţiţi de Ducele şi Ducesa de Sussex într-o plimbare la Castelul Windsor, fiind primul lor angajament sub noile lor titluri, informează PA Media/dpa.

Prinţul William, moştenitorul coroanei, şi fratele său Harry, împreună cu soţiile lor, Kate şi Meghan, toţi în ţinute de doliu, au stat împreună sâmbătă după-amiază la porţile Castelul Windsor pentru a se întâlni cu mulţimea adunată pentru a aduce un omagiu regretatei Elisabeta a II-a.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la ora locală 11:00 (10:00 GMT) la Westminster Abbey din Londra, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, conform agenţiilor internaţionale de presă.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a, care a murit joi la Castelul Balmoral din Scoţia, la vârsta de 96 de ani.

William, Prinţul de Wales, moştenitorul tronului britanic, i-a adus un omagiu bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, într-o declaraţie publicată sâmbătă de Palatul Kensington şi redată integral de PA Media/dpa:

''Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice. Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea Reginei până în al cincilea deceniu de viaţă. Soţia mea a beneficiat timp de 20 de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au avut ocazia să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor."

Charles al III-lea şi-a început sâmbătă domnia ca rege al Regatului Unit şi al altor paisprezece regate din Commonwealth, după ce a fost proclamat oficial, în cadrul unei ceremonii solemne la Londra, ca succesor al Elisabetei a II-a, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, relatează EFE.

Istoricul Consiliu de Ascensiune, care se întruneşte doar atunci când are loc o schimbare la nivelul Coroanei, l-a declarat pe prinţul Charles Philip Arthur George drept noul rege Charles al III-lea, după care suveranul în vârstă de 73 de ani a ţinut un discurs şi a depus jurământul de a proteja Biserica Scoţiei, întrucât acum este şeful Bisercii anglicane.

În declaraţia sa în faţa unei mari adunări de oficiali, în cadrul unei ceremonii istorice cu tradiţii vechi de secole la Palatul St. James din Londra, regele a spus că în timpul domniei sale va urma ''exemplul'' dat de mama sa, Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, cu 70 de ani pe tron, angajându-se să respecte principiile constituţionale şi să se dedice cu dăruire cetăţenilor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel