Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sevilla: ca să vizitezi Plaza de España, vei plăti o taxă
WhatsApp
Sursă foto: Pexels

Turiștii care vor vizita orașul Sevilla ar putea să plătească în curând o taxă pentru a putea vedea Plaza de España, ca măsură a primăriei de a controla supraîncărcarea turistică a orașului.

Sevilla, care are o populație de 700.000 de locuitori, este pe locul 3 în topul celor mai vizitate orașe din Spania, cu peste trei milioane de turiști anual.

Într-o postare pe rețeaua de socializare X, primarul orașului Sevilla, José Luis Sanz, a anunțat că intenționează să introducă o taxă pentru turiștii care doresc să viziteze Plaza de España, iar banii colectați să fie folosiți pentru conservarea și punerea în valoare a acesteia. De asemenea, primarul a făcut precizarea că localnici vor avea acces gratuit în continuare.

În 1929, când a fost concepută piața, făcea parte dintr-un complex construit pentru Expoziția Ibero-Americană, și fusese creată cu intenția de a înfățișa identitatea spaniolă în arhitectură și design. Piața are o structură semicirculară neo-musulmană, fiind încadrată de două turnuri înalte la capete și patru poduri peste un șanț.

În aceeași notă, Veneția va introduce o taxă de vizitare, începând cu luna aprilie, pentru a limita numărul de turiști prezenți în fiecare zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel