Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia. Revelion cu tradiţie pentru români
WhatsApp
Sute de români vor petrece revelionul pe malul sudic al Dunării, la vecinii noştri sârbi. La nici 20 de kilometri de graniţa cu România, în localitatea Cladova din Serbia, se adună în fiecare an conaţionali care s-au îndrăgostit de obiceiurile şi bucatele tradiţionale sârbeşti. Şi anul acesta, hotelurile vor fi pline în noaptea dintre ani. În plus, începând de ieri s-a deschis o nouă rută de acces către Serbia, cu bacul, prin noul punct de frontieră inaugurat Moldova Nouă-Golubăţ.

Cladova este un orăşel de aproape 10 mii de locuitori din estul Serbiei, la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu ţara noastră. Situat pe celălalt mal faţă de Drobeta Turnu Severin, împarte cu acesta peisajele spectaculoase ale Dunării. Aici an de an sute de români vin să se distreze în noapte dintre ani, chiar dacă sârbii petrec pe rit vechi.

Pe conaţionallii noştri îi atrage în primul rând ospitalitatea vecinilor, dar şi preparatele tradiţionale cu care sunt aşteptaţi pe mese. Nu e de mirare că spaţiile de cazare sunt pline pentru Revelion. Hotelierii spun că aşteaptă români din întreaga ţară, nu doar din Banat.

Preţurile pornesc de la 30 de euro de persoană pentru petrecerea de Revelion şi ajung la 315 euro de persoană pentru un pachet de 3 zile, cu all inclusive la un hotel de patru stele.

Românii din vestul ţării care vor petrece revelionul în Serbia au, începând de ieri, o nouă rută prin care pot ajunge în ţara vecină. Este vorba de noul punct de frontieră Moldova Nouă - Gulubăţ din Caraş Severin, scrie Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel