Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia. Protestatarii violenți au intrat în Parlament. Situație explozivă (video)
WhatsApp
Un grup de susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad. Preşedintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea coronavirusului. Spitalele din Serbia au atins capacitatea maximă.
serbia_proteste

Proteste violente au izbucnit în Belgrad  după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată.

Serbia se confruntă cu un număr raportat de 16.168 de infecţii cu noul coronavirus şi 330 de decese, însă cifrele sunt în creștere.  Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că angajații medicali sunt obosiţi.

 

Citeşte şi: Serbia a reinstaurat Starea de urgență: Haos la granița cu România. Proteste de amploare

 

În timpul conferinţei televizate, Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adăugat el, va persista şi în sezonul rece atunci când coincide cu gripa sezonieră.

„Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a declarat preşedintele sârb, scrie Mediafax. Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii. Marţi, în jurul orei 22, un grup mic de protestatari a încercat să spargă cordonu poliției, a spart uşa şi a intrat în clădirea Parlamentului. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Vucic.

 

Poliția și Jandarmeria au folosit gaze lacrimogene 

 

UPDATE.   Manifestanții au încercat să intre în Parlament, au rupt gardurile, au spart geamurile cu pietre, s-au luptat cu forțele de ordine. Mai mulți jandarmi au fost răniți. În momentul transmiterii acestei știri, Poliția și Jandarmeria au reușit cu greu să îndepărteze o parte dintre protestatarii violenți din Parlament. Au fost nevoiți să dea și cu gaze lacrimogene pentru a mai calma spiritele.

2. serbia_pro (serbia_proteste1.JPG)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel