Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia a reinstaurat Starea de urgență: Haos la granița cu România. Proteste de amploare
WhatsApp
Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a cerut miercuri încetarea protestelor pentru a evita răspândirea şi mai mult a coronavirusului, în condiţiile în care nu mai sunt locuri libere în spitale, după ce zeci de manifestanţi şi poliţişti au fost răniţi în urma violenţelor din timpul acestor proteste declanşate după anunţul privind reinstituirea unor restricţii antiepidemice, transmite agenţia Reuters .  
protstea-serbia

''Nu mai sunt paturi libere în spitalele noastre, vom deschide noi spitale'', a spus preşedintele Vucic într-un mesaj către naţiune. El a acuzat de asemenea organizaţii de extremă dreapta şi unii ''ofiţeri de informaţii'' regionali, pe care nu i-a precizat, că pun la cale revolte pentru ''a submina poziţia Serbiei''.

Ciocnirile de marţi seară între protestatari şi forţele de ordine au avut loc la câteva ore după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat noi interdicţii de circulaţie în weekend, în urma creşterii zilnice a numărului de cazuri de COVID-19. În urma violenţelor au fost răniţi 43 de poliţişti şi 17 protestatari, alţi 23 de protestatari fiind arestaţi. Miercuri, Vucic a anunţat că a recomandat guvernului şi autorităţilor sanitare să nu instituie totuşi aceste interdicţii. Dar guvernul va prezenta joi un nou set de măsuri sanitare.

 

Creştere a infectărilor zilnice, provocată de lipsa de disciplină sanitară 



Partidele sârbe de opoziţie şi activiştii au anunţat noi proteste la Belgrad pentru miercuri seară. Criticii lui Vucic afirmă că recenta accelerare a epidemiei este rezultatul deciziei acestuia ca, pentru a-şi creşte popularitatea înaintea alegerilor din 21 iunie, să fie permise meciurile de fotbal cu public, activităţile religioase, petrecerile şi adunările cu multă lume. Dar, potrivit guvernului, recenta creştere a infectărilor zilnice este provocată de lipsa de disciplină sanitară în rândul populaţiei, transmite Agerpres.

Ţară cu aproape şapte milioane de locuitori, Serbia a înregistrat miercuri 357 de noi cazuri de COVID-19, al căror total ajunge la 17.076, dintre care 341 de decese. Autorităţile sanitare afirmă că spitalele sunt saturate şi personalul medical este epuizat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel