Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Seism periculos în China. Regiunea Autonomă Xinjiang-Uigură a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 6.1
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade a zguduit luni regiunea autonomă chineză Xinjiang Uygur, au anunțat autoritățile, adăugând că nu au fost raportate imediat victime.
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Muntenegru, la granița cu Bosnia. S-a simțit și în Italia

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit comitatul Shaya din prefectura Aksu, în regiunea autonomă Xinjiang Uygur din nord-vestul Chinei, la ora 7:49 luni dimineața, ora Beijingului, potrivit Centrului rețelelor de cutremure din China (CENC), relatează Trend citând Xinhua.

Potrivit China Earthquake Networks Centre (CENC), epicentrul a fost monitorizat la 40,01 grade latitudine nordică și 82,29 grade longitudine estică, cu o adâncime de 50 km, relatează agenția de presă Xinhua.

Epicentrul este situat într-o zonă nepopulată, la 105 km de orașul Alaer și la 141 km de sediul comitatului Shaya.

 

70 de pompieri se află în zona afectată

 

Cutremurul a fost resimțit în jurul zonei, iar până în prezent nu au fost raportate victime sau pierderi materiale, potrivit autorităților locale.

Până în prezent, 15 vehicule și 70 de salvatori de la departamentul de pompieri și salvare din prefectura Aksu s-au grăbit să ajungă în zona dezastrului.

O echipă de 10 persoane de la departamentul de pompieri și salvare din județul Shaya explorează zona epicentrului cu două vehicule.

Funcționarea rețelei electrice locale, producția de petrol și gaze și întreprinderile petrochimice cheie nu au fost afectate de cutremur, conform en.trend.az.

Vezi și: Cutremur cu magnitudinea de 7,6 în largul Indoneziei şi al Timorului de Est, resimțit până în Australia: „A fost imens“

 

Cutremurul s-a simțit până în Kârgâzstan

 

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 a lovit luni dimineață capitala Kârgâzstanului, Bișkek, potrivit Centrului Național de Seismologie (NCS).
Apărut pe Twitter, NCS a declarat că seismul a lovit capitala Kârgâzstanului în jurul orei 5.20.

"Cutremur cu magnitudinea: 5,8, s-a produs la 30-01-2023, 05:19:37 IST, Lat: 39.84 & Long: 82.28, Adâncime: 10 Km, Locație: 726 km ESE de Bishkek, Kârgâzstan", a precizat NCS într-un tweet.

Deocamdată nu au fost raportate pierderi de vieți omenești sau pagube materiale, conform aninews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel