Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șeful mafiei Camorra donează statului italian o insulă în Dubai, sperând că pedeapsa va fi redusă
WhatsApp
Raffaele Imperiale s-a săturat să se ascundă de autoritățile italiene și speră la o pedeapsă mai blândă dacă va colabora cu justiția.
Șeful mafiei Camorra donează o insulă statului italian, sperând că pedeapsa va fi redusă

Șeful Camorra, Raffaele Imperiale, a condus un imperiu global al drogurilor care importa între 300 și 400 de kilograme de cocaină în fiecare lună direct de la cartelurile din Columbia, pe care, apoi, o vindea în vrac cumpărătorilor din jumătatea Europei.

În Italia și Amsterdam, unde a început cu un „coffee shop” în anii ’90, „compania” lui Raffaele Imperiale avea în jur de 20 de angajați, care câștigau bine, atunci când afacerile erau bune. Imperiale a investit  profiturile din droguri în principal în aur, diamante, Bitcoin și imobiliare de lux în Spania și Dubai, unde se ascundea de anchetatorii italieni anti-mafia.

În Dubai, șeful Camorra din Castellammare di Stabia, o suburbie degradată a Napoli, a cumpărat una dintre numeroasele insule artificiale pe care șeicii foarte bogați de petrol le-au construit în largul coastei Emiratelor pentru douăsprezece milioane de dolari în urmă cu aproximativ douăzeci de ani.

Imperiale l-a însărcinat pe arhitectul vedetă irako-britanic Zaha Hadid să construiască zece vile de lux, în valoare de 200 de milioane de dolari. Dar pentru că Hadid a murit în 2016, nu a rezultat nimic din proiect.

 

Statul italian a confiscat bunuri uriașe de la mafie de-a lungul anilor

 

Și acum Imperiale vrea să lase statului italian drept moștenire insula artificială, cum a anunțat procurorul napolitan Maurizio De Marco, în timpul procesului.

Imperiale a fost arestat în Dubai în 2021 la cererea autorităților italiene Interpol și Europol și extrădat în Italia în martie 2022, unde este judecat de atunci. Pentru că a „obosit” să se ascundă de justiție și pentru că dorește să-și „schimbe viața”, mafiotul, acum în vârstă de 59 de ani, a decis să colaboreze cu autoritățile de anchetă.

Procurorul De Marco bănuiește și un alt motiv: în Italia există o reducere semnificativă a pedepselor pentru mafioții care se predau. Gangsterul speră acum la același lucru cu donația sa statului italian: transferul insulei are motive similare cu comportamentul său cooperant în timpul procesului, a subliniat De Marco.

Ce se va întâmpla cu insula artificială de lângă Dubai este încă neclar. Statul italian a confiscat bunuri uriașe de la mafie de-a lungul anilor, inclusiv mii de proprietăți, dar o insulă din statele Golfului încă lipsea din colecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel