Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Securitate fără precedent la Washington: 15 000 de membri ai gărzii Naționale, trimiși la învestirea lui Joe Biden
WhatsApp
 Departamentul american al Apărării a aprobat, luni, transferul la Washington a 15.000 de membri ai Gărzii Naţionale, pentru a ajuta forţele de ordine înaintea şi în timpul ceremoniei de învestire în funcţie a noului preşedinte, Joseph Biden, anunţă oficiali citaţi de site-ul Politico.com.

Aproximativ 6.200 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi deja la Washington ca urmare a violenţelor produse de simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, pe 6 ianuarie, la sediul Congresului. Incidentele s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi. Până sâmbătă, la Washington vor fi în total 10.000 de mebri ai Gărzii Naţionale, iar alţi 5.000 vor fi transferaţi ulterior, înainte de ceremonia de învestire a noului preşedinte, programată pe 20 ianuarie, a declarat generalul Daniel Hokanson, directorul Oficiului pentru Garda Naţională din cadrul Pentagonului.

Efectivele Gărzii Naţionale au fost solicitate de Serviciul de protecţie a demnitarilor (Secret Service), de Poliţia Capitoliului şi de Poliţia metropolitană din Washington.

"Prioritatea mea nu va fi doar protejarea cetăţenilor şi a proprietăţilor, ci şi protejarea membrilor Gărzii Naţionale. Colaborez strâns cu adjuncţii pentru a ne asigura că nu vom trimite niciodată un militar într-o misiune în care nu ar avea echipamentele necesare sau capacităţile de a se proteja", a explicat generalul Daniel Hokanson.

Protestele violente care au avut loc la sediul Congresului SUA au generat preocupări privind derularea ceremoniei de învestire în funcţie a noului preşedinte american, Joseph Biden, fiind prevăzute măsuri suplimentare pentru evenimentul programat pe 20 ianuarie, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel