Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sebastian Kurz, cancelarul care a tăiat alocațiile copiilor români, condamnat la închisoare
WhatsApp
Ieri, la încheierea procesului în care a fost acuzat că a mințit în fața unei comisii parlamentare în timp ce se afla în funcție, fostul șef al guvernului austriac, Sebastian Kurz, a fost găsit vinovat de mărturie mincinoasă.

Ca urmare a cererii procuraturii, un judecător din Viena l-a condamnat pe Sebastian Kurz la opt luni de închisoare cu suspendare, găsindu-l vinovat că a mințit în fața unei comisii parlamentare, deși era sub jurământ.

Sebastian Kurz, fostul lider al conservatorilor, în vârstă de 37 de ani, și-a menținut nevinovăția în fața presei și a declarat că va face apel la hotărârea instanței pe care o găsește „surprinzătoare și nedreptă”.

În 2017, Sebastian Kurz, devenea, la 31 de ani, cel mai tânăr cancelar din istoria Austriei, dar și cel mai tânăr șef de guvern din lume timp de aproximativ patru ani a părăsit, în mod răsunător, politica, în 2021. Kurz a servit de două ori funcția de Cancelar al Austiei, prima dată di decembrie 2017 până în mai 2019 și apoi a doua oară din ianuarie 2020 până în octombrie 2021.

După mai bine de 30 de ani, Kurz este primul fost șef de guvern austriac care a fost tras la răspundere în instanță pentru acțiunile sale.

În timpul celor 12 zile de audieri, Kurz a negat că a indus în eroare deputații atunci când l-au întrebat, în 2020, cu privire la rolul său în numirea lui Thomas Schmid, prietenul lui apropiat, în funcția de șef al unui concern public. Martorii, citați de instanță, au certificat versiunea lui Kurz, mai puțin Schmid.

Problemele cu justiția ale lui Kurz nu se opresc aici, el mai este suspectat că a deturnat fonduri publice pentru a comanda sondaje de opinie trucate și a asigura o acoperire favorabilă în presa tabloidă, dar și de deturnări de fonduri publice, din perioada 2016 – 2018, pentru a-i favoriza ascensiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel