Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Se întoarce Matteo Renzi la cârma guvernului italian? "Se cuvine să încercăm"
WhatsApp
Fostul premier italian Matteo Renzi a anunţat că ar fi pregătit să lucreze cu partidul Mişcarea 5 Stele (M5S) dacă va simţi că acest lucru ar conduce la structurarea unei atitudini constructive faţă de Europa, relatează miercuri Reuters.

''Se cuvine să încercăm şi să formăm un guvern, dacă este posibil'', a declarat miercuri Renzi pentru postul de televiziune francez France 2.

El a adăugat că este important să se renunţe la atacurile personale la adresa lui făcute de unii membri ai M5S.

Politicieni din M5S şi din Partidul Democrat (formaţiune de centru-stânga din care face parte Matteo Renzi) discută deschis despre formarea unei noi coaliţii guvernamentale, orientată mai spre centru şi cu poziţii mai pro-europene, scenariu în care partidul Liga, al lui Salvini, ar intra în opoziţie.

Afirmaţiile lui Matteo Renzi survin la o zi după demisia premierului italian Giuseppe Conte, în urma atacurilor vicepremierului şi ministrului de interne Matteo Salvini.

Demisia lui Conte a fost acceptată de preşedintele Sergio Mattarella, care va începe miercuri la ora locală 16:00 (14:00 GMT) consultări cu liderii partidelor parlamentare pentru a explora dacă poate fi format un alt guvern sau dacă singura soluţie este organizarea de alegeri anticipate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel