Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
”Scurgere de date” în cazul premierului slovac Robert Fico. Spitalul în care este internat nu neagă noile informațiile apărute în presă
WhatsApp
Există o ”scurgere de date” în ceea ce privește starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico. Spitalul nu neagă informațiile apărute în presă.   

Un ziar local a publicat fișa medicală în care sunt prezentate investigațiile la care a fost supus premierul. Instituția medicală nu a confirmat sau informat datele apărute în presă, însă a menționat că din partea lor nu există o scurgere de date, deși informațiile ce țin de starea de sănătate a pacienților, cât și datele lor personale, sunt colectate separat. 

Percheziții la domiciliul atacatorului. Ce au găsit anchetatorii 

 

Reamintim că Robert Fico a fost grav rănit într-o tentativă de asasinat miercuri. Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a declarat astăzi că starea premierului este încă ”foarte critică”, după ce l-a vizitat la spital şi a avut o scurtă conversaţie cu el.

"Mi s-a permis să vorbesc cu el doar câteva minute, întrucât în starea în care se află are nevoie de calm şi odihnă", a declarat Pellegrini, un vechi aliat al lui Fico ce a câştigat alegerile prezidenţiale din aprilie şi urmează să preia luna viitoare postul de preşedinte ocupat în prezent de liberala Zuzana Caputova.

Orele şi zilele următoare vor fi cele mai dificile şi importante" pentru Fico, a adăugat Pellegrini, adresându-se presei la spitalul F.D. Roosevelt din oraşul Banska Bystrica, unde Fico este internat după ce un bărbat în vârstă de 71 de ani nemulţumit de politicile noului premier a tras miercuri cu un pistol asupra acestuia la ieşirea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

"Şeful guvernul a trecut cu puţin pe lângă moarte, pentru că dacă gloanţele ar fi ajuns doar la câţiva centimetri de locul unde au pătruns, am fi vorbit despre alte lucruri", a explicat preşedintele ales.

El a mai spus că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supravieţuit atacului şi i-a urat o însănătoşire grabnică. În urma unei intervenţii chirurgicale ce a durat cinci ore, medicii au reuşit să-i oprească hemoragia provocată de un glonţ care i-a străpuns stomacul.

În momentul de față, anchetatorii din Slovacia au dispus perchezitii, iar în apartamentul atacatorului au fost găsite mai multe documente și computere. Urmează să se stabilească dacă acestea au legătură cu tentativa de asasinare, anunță Antena 3 CNN în jurnal. 

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, un scriitor pe care presa locală l-a identificat drept Juraj Cintula şi care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că dorea dorea să-i facă rău lui Fico, nu să-l ucidă.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel