Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scrisorile-capcană trimise unor ambasade şi oficiali în Spania erau fabricate artizanal
WhatsApp
Scrisorile-capcană trimise în ultimele zile unor ambasade în Spania şi unor politicieni spanioli importanţi erau fabricate artizanal, potrivit media locale, informează dpa.
Poliția spaniolă a descoperit orașul de origine din care provin scrisorilor-capcană / Sursa foto: El Espanol

Scrisorile-capcană conţineau doar cantităţi mici de exploziv şi bucăţele de metal, care generează atunci când sunt deschise o flamă, nu o explozie mai mare, au informat vineri cotidianul spaniol El Pais şi televiziunea spaniolă de stat RTVE, citând surse din cadrul poliţiei.

O scrisoare-capcană trimisă la ambasada Ucrainei a explodat miercuri în curtea clădirii, rănindu-l la mână pe agentul de securitate. Această bombă este una dintre cele şase scrisori-capcane despre care s-a aflat public că au explodat.

Nimeni nu a revendicat trimiterea acestor scrisori-capcană şi autorităţile spaniole nu au furnizat informaţii despre potenţial suspecţi. Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor.

Ministrul spaniol de Externe a sunat din România după primul atac

 

Îngrijorarea a fost de așa natură încât ministrul de externe, José Manuel Albares, a vorbit la telefon de la baza românească de la Fetești cu ambasadorul ucrainean la Madrid pentru a se interesa de starea de sănătate a muncitorului rănit.

"Ministrul spaniol l-a contactat pe ambasador imediat ce a aflat vestea atacului de la baza românească menționată, unde a sosit pentru a vizita trupele spaniole staționate acolo în cadrul unei misiuni de poliție aeriană a NATO", a informat Ministerul de Externe.

În afară de ambasada Ucrainei în Spania, alte scrisori-capcană au fost trimise la sediul companiei de apărare spaniole ce a livrat produse în Ucraina, precum şi la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, al ministrului spaniol al apărării Margareta Robles, la sediul Centrului Satelitar al UE de la Torrejon şi la ambasada SUA.

Scrisorile-capcană trimise unor ambasade şi oficiali în Spania erau fabricate artizanal

 

Chiar dacă ministrul spaniol al apărării Margareta Robles nu a menţionat seria de scrisori-capcană în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Ucraina miercuri, ea a reiterat că Spania rămâne în mod ferm de partea Ucrainei în războiul ei cu Rusia. 'Vom continua să ajutăm, alături de alte ţări din UE şi NATO, pentru că în opinia noastră cauza Ucrainei este justă, este o cauză a păcii şi libertăţii', a spus Robles, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel