Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scrisori de amenințare, primite de trei diplomați ucraineni. Acestea erau îmbibate în lichid roșu
WhatsApp
Trei diplomați ucraineni au primit scrisori de amenințare îmbibate în lichid roșu, a declarat joi un oficial de rang înalt, citat de Interfax Ucraina, la o zi după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada țării din Spania.
Cel mai recent pachet periculos primit de Ambasada Ucrainei la Madrid: conținea ochi de animale / Foto: Unsplash

Ministrul de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că incidentele au fost o încercare de intimidare a diplomaților ucraineni, potrivit agenției.

"Dacă au început deja să atace ambasadele... înseamnă că le este frică de noi, că încearcă să ne oprească", a declarat acesta la televiziunea națională, potrivit agenției.

"În interiorul acestor scrisori se afla o amenințare simbolică la adresa Ucrainei ... toate plicurile erau îmbibate cu lichid roșu în momentul în care au fost primite", a spus el, refuzând să dea mai multe detalii.

 

Un pachet adresat ambasadorului ucrainean în Spania a explodat la ambasada din Madrid

 

Un pachet adresat ambasadorului ucrainean în Spania a explodat miercuri la ambasada din Madrid, în timp ce un oficial de securitate îl investiga, provocându-i răni ușoare.

Ambasadorul Ucrainei în Spania, Serhii Pohoreltsev, a părut să dea vina pe Rusia în comentariile de după explozie.

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu nouă luni, în ceea ce numește o "operațiune militară specială" pe care Kievul și Occidentul o descriu drept o acaparare de teren neprovocată și imperialistă.

Spania a trimis sau s-a angajat să trimită echipamente militare și umanitare pentru a sprijini Ucraina în război, conform Reuters.

Vezi și

 

Alertă teroristă. Patru colete cu bombă trimise, în ultimele două zile, instituțiilor de stat din Spania. Ultimul, destinat lui Pedro Sanchez

 

Guvernul Spaniei dezvăluie că și premierul Pedro Sánchez a primit un colet bombă. Este al patrulea colet cu bombă interceptat, în două zile, după scrisoarea-bombă adresată ambasadorului Ucrainei la Madrid, alta detectată în Instalaza și alta din Torrejón.

În total, în mai puțin de o săptămână, au fost depistate cinci scrisori-bombă adresate diferitelor instituții de stat. Dintre toate acestea, în ultimele ore a fost detectat unul care era adresat președintelui guvernului, un altul care a fost interceptat la Ministerul Apărării, iar un al treilea la baza aeriană Torrejón de Ardoz.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel