Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scriitoarea cărții "Cum să-ți ucizi soțul" a fost condamnată la închisoare pentru că s-a dovedit că în cartea sa își pregătea crima
WhatsApp
Crimă, a scris ea - și pentru crimă, va merge la închisoare. Scriitoarea cărții "Cum să-ți ucizi soțul" a fost condamnată la închisoare pentru că s-a dovedit că în cartea sa își mărturisea, de fapt, crima

Un judecător din Oregon a condamnat-o pe Nancy Crampton Brophy, o autoare de romane de dragoste care se pare că și-a prezis crima într-un eseu intitulat "Cum să-ți ucizi soțul", la închisoare pe viață pentru uciderea prin împușcare a soțului ei decedat, conform BBC.

 

O scriitoare de romane polițiste a fost găsită vinovată de crimă de gradul doi 

 

Un juriu a constatat că ea și-a împușcat soțul de 26 de ani în 2018 pentru o asigurare de viață în valoare de 1,5 milioane de dolari (1,2 milioane de lire sterline).

Înainte de crima sa, Crampton Brophy publicase mai multe lucrări polițiste de dragoste, care includ romane precum "The Wrong Husband" și "The Wrong Lover".

Răposatul ei soț, Daniel Brophy, a fost bucătar și un profesor respectat la Institutul Culinar din Oregon. Acesta a fost găsit împușcat de două ori în bucătăria Institutului în iunie 2018.

 

Scriistoarea avea o carte intitulată „Cum să-ți ucizi soțul"

 

Văduva sa a fost condamnată pentru crimă abia luna trecută. Cazul a atras multă atenție pentru un eseu pe care Crampton Brophy îl scrisese cu ani înainte de crimă, intitulat "Cum să-ți ucizi soțul".

"Lucrul pe care îl știu despre crimă este că fiecare dintre noi o are în el/ea atunci când este împins suficient de departe", spusese ea în postarea acum ștearsă.

Ea a enumerat o serie de modalități de a comite crime, de la pistoale și cuțite până la otravă și asasini, înainte de a scrie că "este mai ușor să îți dorești moartea oamenilor decât să îi omori cu adevărat".

Ea a adăugat: "Dacă crima ar trebui să mă elibereze, cu siguranță nu vreau să petrec timp în închisoare".

Un judecător a hotărât să nu admită eseul ca probă la procesul ei, deoarece a fost scris cu ani în urmă, în cadrul unui seminar de scriere. Dar procurorii nu aveau nevoie de text.

Aceștia au susținut cu succes că Crampton Brophy a avut motivul și mijloacele necesare pentru a-și ucide partenerul, arătând despre cuplu că trecuse printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, iar ea urma să încaseze o sumă importantă din asigurare după moartea lui.

Crampton Brophy a fost văzută conducând spre și dinspre Institut în momentul crimei în imaginile de supraveghere prezentate în instanță.

 

Arma pe care a folosit-o să își împuște soțul era aceeași ca în cartea sa

 

Și, deși poliția nu a găsit niciodată arma crimei, s-a dovedit că ea a cumpărat o armă de aceeași marcă și model ca în cartea sa.

Luând cuvântul în apărarea sa, autoarea a susținut că avea o "gaură în memorie" din dimineața morții lui Brophy. Ea nu a putut nega însă că ea a fost cea care a condus în jurul Institutului.

Un juriu format din 12 persoane a găsit-o vinovată de crimă de gradul doi după ce a deliberat mai puțin de două zile.

Condamnarea ei la închisoare pe viață, pronunțată luni, are posibilitatea de a fi eliberată condiționat după 25 de ani. Avocații ei au declarat că intenționează să facă apel.

Înainte de pronunțarea sentinței, prietenii și membrii familiei regretatului bucătar au făcut declarații.

"Ai ales să minți, să înșeli, să furi, să fraudezi și, în cele din urmă, să îl ucizi pe omul care era cel mai mare fan al tău", a declarat Nathaniel Stillwater, fiul lui Brophy dintr-o căsătorie anterioară. "Ai fost - ca să împrumut din scrierile tale - soția greșită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel