Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scholz: Zelenski a acceptat invitația de a participa la reuniunea G7
WhatsApp
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acceptat invitația de a participa la reuniunea G7, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz.
Zelenski cere ajutor comunităţii internaţionale pentru a-i scoate pe ruși din centrala de la Zaporojie

Cancelarul german a transmis un mesaj pe Twitter prin care a anunțat că Volodimir Zelenski a acceptat o invitație de a participa la următoarea reuniune G7 din acest an, care va avea loc în Germania.

„Vă mulțumim pentru că ați acceptat invitația mea de a participa la G7 Summit. Vă mulțumesc pentru recepția de la Kiev cu Emmanuel Macron, premierul Draghi și Klaus Iohannis și pentru conversația profundă. Noi, europenii, suntem ferm alături de dumneavoastră”, scrie în mesajul cancelarului german.

Joi, Scholz s-a aflat în Kiev alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Italiei, Mario Draghi.

Rusia îi avertizează pe liderii europeni prezenți azi la Kiev. Iohannis, în vizorul Kremlinului

 

Olaf Scholz se va deplasa la Kiev împreună cu Macron și Draghi 

 

Cancelarul german Olaf Scholz va călători la Kiev împreună cu omologii săi din Franța și Italia, înainte de summitul G7 de la sfârșitul lunii iunie, a relatat sâmbătă ziarul german Bild am Sonntag conform Reuters.

Publicația a citat surse guvernamentale franceze și ucrainene. Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat pentru Reuters: "Nu suntem în măsură să confirmăm acest lucru". Palatul Elysee din Paris și guvernul italian nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Niciunul dintre cei trei lideri nu a mai fost la Kiev de la invazia Moscovei în Ucraina în februarie.

Președintele francez Emmanuel Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la începutul războiului. Poziția sa a fost criticată de unii parteneri estici și baltici din Europa, deoarece aceștia consideră că subminează eforturile de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.

Iohannis, după vizita la Irpin: "Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană și distrugerile. Toți autorii ruși să fie trași la răspundere"

 

Emmanuel Macron, a fost miercuri, 15 iunie, în România

 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost miercuri, 15 iunie, în România și a vizitat, alături de Klaus Iohannis, Baza Mihail Kogălniceanu, apoi a plecat la Chișinău, unde s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Și alți președinți au vizitat, de la începutul războiului din Ucraina, capitala Kiev, precum și alte locații din țară.

Președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei au mers în Ucraina. Liderii celor patru țări NATO au transmis un mesaj puternic, de sprijin politic și asistență militară. De asemenea, ei au punctat investigațiile despre presupusele crime de război rusești, inclusiv masacrul civililor. Cei 4 președinți au vizitat Borodyanka, unde unde au fost găsite dovezi ale atrocităților, după ce trupele ruse s-au retras, pentru a se concentra asupra estului țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel