Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Schimbare permis românesc în Italia 2022. Toate informațiile pentru ca permisul de conducere din România să fie valabil în Italia
WhatsApp
Dacă locuiești în Italia și ești în situația în care permisul tău de conducere va expira curând, trebuie să știi aceste informații. Află care este procedura de transformare a permisului de conducere românesc într-unul în limba italiană, care sunt documentele de care ai nevoie, costuri și cazuri speciale.
Ce acte trebuie să prezinți pentru a deține un permis de conducere valabil în Italia

În Italia, comunitatea românească este extraordinar de mare, având peste 1,5 milioane de persoane, până în prezent. Prin urmare, mulți dintre ei dețin mașini și au nevoia de a converti permisul de conducere românesc în limba italiană. În beneficiul acestora, sicurauto.it a prezentat procedura, documentele necesare și costurile pentru a dobândi actele necesare.

 

Când trebuie să soliciți schimbarea permisului de conducere românesc într-unul italian

 


Atât Italia, cât și România fac parte din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că problemele birocratice legate de permisele de conducere au devenit mult mai simple. Cu un permis de conducere eliberat în România poți circula liber în Italia fără limite speciale. Doar atunci când permisul de conducere românesc expiră în valabilitate, sau este pierdut, distrus, deteriorat sau furat, acesta trebuie neapărat transformat în permis de conducere italian la un birou al Motorizării Civile.

Important: conversia poate fi solicitată chiar înainte de termenul efectiv raportat pe document; de asemenea, în cazul unui permis fără termen de valabilitate sau cu o dată de expirare care o depășește pe cea prevăzută de reglementările UE, conversia trebuie efectuată în cel mult doi ani de la dobândirea reședinței înregistrate sau a reședinței normale în țara noastră.

 

Ce trebuie să știi despre procedură, documente și costurile unei conversii a permisului de conducere

 


După cum s-a menționat deja, cererea de transformare a unui permis de conducere românesc într-unul italian trebuie prezentată la DMV, personal de către persoana în cauză sau de către o altă persoană cu împuternicire. Întregul dosar poate fi gestionat și de o școală de șoferi sau de o agenție de practică auto prin plata costurilor de service aferente.

Iată documentația de atașat și costurile aferente:

- cerere pe model TT2112 ( descărcare aici ) completată și semnată;

- atestarea plății a 10,20 euro pe buletinul poștal pretipărit 9001;

- dovada de plată a 32,00 euro pe mandatul poștal pretipărit 4028;

- dacă permisul este pe cale de expirare, a expirat sau nu are dată de expirare sau are o valabilitate care o depășește pe cea prevăzută de reglementările comunitare: certificat medical cu timbru de 16,00 euro cu fotografie, data nu mai devreme de trei luni și fotocopie aferentă , eliberat de un medic autorizat;

- 2 fotografii identice dimensiune pașaport, dintre care una este autentificată (autenticitatea fotografiei poate fi solicitată direct la ghișeu la depunerea cererii);

- permis de conducere românesc în original valabil (pentru inspecție) și fotocopie completă față-spate;

- act de identitate în original și fotocopie;

- cod fiscal în original și fotocopie

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel