Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase români, închiși în Franța pentru o serie de furturi. ”Banda cu drujbe” prăda magazine de motocultură
WhatsApp
Șase români au ajuns la închisoare după ce au furat bunuri în valoare de 169.000 de euro din mai multe magazine de motocultură din Franța. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un grup de hoți, cunoscut sub numele de „banda cu drujbe”, care acționa în regiunea de sud-vest a Franței, a fost trimis în închisoare. Cei șase membri ai grupului au fost condamnați pentru comiterea a 13 jafuri la magazine de motocultură din șase departamente ale țării, printre care Dordogne, Gironde, Charente și Lot-et-Garonne, prejudiciul fiind estimat la 169.000 de euro.

Suspecții au fost judecați marți, 2 aprilie, la Bergerac, pentru seria de jafuri comise în magazinele de motocultură din sud-vestul Franței. În total, au fost comise 13 jafuri în magazine din Dordogne, Charente, Haute-Vienne, Lot-et-Garonne, Corrèze și Gironde.

Seriile de jafuri au început pe 14 ianuarie 2024, într-un magazin din Agen, și s-au încheiat pe 26 februarie, odată cu arestarea a patru bărbați în flagrant delict, imediat după jafurile dintr-un magazin din Boulazac-Isle-Manoire. Acestă arestare a dus la percheziționarea unei case din Ruch, Gironde, unde locuiau nouă persoane, care lucrau în vie, printre care cei patru autori ai jafurilor și părinții unuia dintre ei.  

Hoții furau drujbe, generatoare electrice și alte bunuri de mare valoare

 

Modul de operare era bine pus la punct, conform dosarului de anchetă întocmit de polițiștii din Bergerac: bărbații identificau în prealabil țintele lor pe internet, apoi, în miez de noapte, două mașini porneau în acțiune. Una servea pentru a sparge intrarea, iar cealaltă pentru a transporta prada, relatează presa franceză

Odată intrat în magazin, grupul punea mâna pe tot ce avea valoare. În principal, drujbe, dar și burghie, încărcătoare de baterii, generatoare electrice etc. Valoarea totală a prăzii din cele 13 jafuri a fost evaluată la 169.000 de euro.

„Erau doi, aveau o atitudine ciudată, așa că le-am fotografiat mașina. În aceeași noapte, au spart poarta și au furat 35 de drujbe”, a declarat Olivier Cros, patronul Grunberg Motoculture din Agen, singurul reprezentant al unui magazin prezent la proces. El își evaluează prejudiciul la 20.000 de euro pentru marfa furată și 5.000 de euro pentru reparații.

Românii regretă furturile

 

Majoritatea suspecților, cu vârste cuprinse între 21 și 43 de ani, au recunoscut faptele și au exprimat „regrete”. Doar mama unuia dintre ei a negat orice implicare. Trei dintre hoți, Remus Ghiontu, Viorel Ariton și Rafael Slabu, au primit câte patru ani de închisoare cu executare.

Al patrulea hoț, Florin Serban, care a fost prezent doar la șapte jafuri, a fost condamnat la trei ani de închisoare. O pedeapsă de treizeci de luni de închisoare a fost pronunțată pentru Gheroghe și Sunita Slabu.

Toți au primit, de asemenea, interdicție definitivă de a intra pe teritoriul francez după executarea pedepsei. 

Pentru marfa furată și daunele cauzate, li s-a ordonat să plătească peste 138.000 de euro către cinci magazine. Tribunalul a dispus, de asemenea, reexaminarea prejudiciului pentru alți patru comercianți pentru a evalua mai bine valoarea pagubei.

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel