Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase camioane, încărcate cu peste 72 tone de deșeuri din Germania, Olanda și Cehia, oprite la intrarea în țară
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a șase automarfare încărcate cu peste 72 tone de deșeuri.
Șase camioane, încărcate cu peste 72 tone de deșeuri din Germania, Olanda și Cehia, oprite la intrarea în țară

Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat în data de 13.11.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare conduse de cetățeni români și maghiari.

Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale plastice, cauciuc, aluminiu, mobilă, saltele, covoare şi electrocasnice second–hand de la diferite societăți comerciale din Germania, Olanda și Cehia pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 72.320 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel