Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„S-a temut pentru viața ei”. Românca-fotomodel din Italia, acuzată că și-ar fi ucis vecina, în libertate: „Georgeta s-a apărat pur și simplu”
WhatsApp
Georgeta C., în vârstă de 47 de ani, a ajuns să fie liberă după ce și-a ucis vecina de 42 de ani, lovind-o cu un cuțit în abdomen, în Catania din Sicilia, Italia.

Inculpata româncă, fostă fotomodel, a ispășit deja pedeapsa aplicată în primă instanță pentru „exces din culpă pentru legitimă apărare”, iar astăzi este în libertate. Cu toate acestea, încă se așteaptă o luptă în apelul procesului pentru uciderea columbiene Sandra, care a avut loc în apogeul unui dispute între vecini, pe 3 februarie, în urmă cu doi ani.

Parchetul Catania din Italia a contestat sentința, acuzând-o pe româncă de omor voluntar calificat, în ciuda faptului că acuzația a căzut în primă instanță. Conform celor reconstituite în verdictul primei instanțe, Georeta s-ar fi apărat împotriva unui atac asupra locuinței sale a Sandrei, care a sosit în apartamentul ei împreună cu fratele. În încăierare, în timp ce a sunat la poliție, românca a înjunghiat victima cu un cuțit, de aici și „excesul din culpă pentru legitimă apărare” pentru care a fost condamnată.

Italia. Ce a scos la iveala expertiza medicală. Româncă, acuzată de crimă. Georgeta și-ar fi ucis vecina, o columbiană, cu o lovitură de cuțit

 

„S-a apărat pur și simplu temându-se pentru viața ei”

 

Fosta fotomodel a fost arestată de poliție și dusă la închisoarea Agrigento, unde a ispășit peste un an în arest preventiv. Între timp, procesul prescurtat s-a încheiat cu înlăturarea acuzației de omor și eliberarea imediată. Apelul se va judeca în data de 14 februarie.

În timp ce acuzarea solicită redeschiderea procesului, apărarea, la rândul ei, a făcut apel la judecători să ceară achitarea integrală a româncei, deoarece, potrivit avocatului, femeia „s-a apărat pur și simplu temându-se pentru viața ei”. Apărarea a mai cerut judecătorilor în apel o confruntare, în sala de judecată, între româncă și martor, adică fratele victimei.

Italia. Româncă, acuzată de crimă. Georgeta susține că doar s-a apărat: „Am fost atacată de victimă și alte persoane!”

 

-------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel