Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a prăbușit elicopterul cu președintele Iranului la bord. Ebrahim Rasi e în continuare dispărut
WhatsApp
Un elicopter care îi transporta președintele iranian, Ebrahim Raisi, șipe ministrul de Externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa un teren montan în ceață densă, a declarat un oficial iranian pentru Reuters.
Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Oficialul a spus că viețile lui Raisi și ale ministrului de externe Hossein Amirabdollahian sunt „în pericol în urma prăbușirii elicopterului”, care s-a petrecut la întoarcerea de la o vizită la granița cu Azerbaidjan, în nord-vestul Iranului.

„Suntem încă plini de speranță, dar informațiile care vin de la locul accidentului sunt foarte îngrijorătoare”, a spus oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, care deține puterea supremă în Republica Islamică, a încercat să-i liniștească pe iranieni, spunând că nu va exista nicio perturbare a afacerilor de stat.

Presa de stat iraniană a declarat că vremea rea a fost cauza accidentului și complică eforturile de salvare. Șeful de stat major al armatei iraniene a ordonat ca toate resursele armatei și ale Gărzii Revoluționare de elită să fie folosite în operațiunile de căutare și salvare.

Elicopterul cu Ebrahim Raisi s-a prăbușit. Căutările sunt dificile

 

"Este întuneric și a început să plouă, dar căutările continuă. Echipele de salvare au ajuns în zonă... totuși, ploaia a creat noroi, îngreunând căutarea", a declarat un reporter local pentru televiziunea de stat.

Televiziunea de stat a oprit toate programele obișnuite pentru a arăta rugăciunile care se țin pentru Raisi în toată țara și, într-un colț al ecranului, se arată în direct operațiunile echipelor de salvare desfășurate pe jos în zona muntoasă, în ceață densă.

Țările învecinate și-au exprimat îngrijorarea și au oferit asistență. Casa Albă a declarat că președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la informațiile despre accident. Uniunea Europeană a oferit tehnologie de cartografiere prin satelit de urgență pentru a ajuta Iranul la căutare.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, a fost ales președinte în 2021 și, de la preluarea mandatului, a ordonat o înăsprire a legilor moralității și a supravegheat o represiune sângeroasă a protestelor antiguvernamentale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel