Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a descoperit motivul banal care a generat una dintre cele mai mari tragedii feroviare din istoria Indiei: „Am identificat cauza accidentului”
WhatsApp
Ministrul indian al căilor ferate a făcut un anunț important duminică, dezvăluind căuza și identificând pe cei responsabili de tragicul accident care a avut loc și care a dus la pierderea a 275 de vieți. Potrivit informațiilor oferite, problema semnalizării a fost identificată drept principalul factor care a condus la coliziunea celor trei trenuri. De asemenea, mass-media a menționat și o posibilă eroare umană, conform informațiilor prezentate de Le Figaro.
S-a descoperit motivul banal care a generat una dintre cele mai mari tragedii feroviare din istoria Indiei: „Am identificat cauza accidentului”

Bilanțul provizoriu al accidentului survenit vineri în apropierea localității Balasore, situată în statul Odisha din estul Indiei, indică un număr tragic de 275 de persoane decedate. Anterior, un prim raport anunțase un număr de 288 de victime, însă acesta a fost revizuit ulterior. Autoritățile indiene și echipele de intervenție continuă să acționeze în zonă pentru a acorda asistență medicală și suport familiilor afectate de acest dezastru. Accidentul reprezintă o tragedie majoră pentru națiunea indiană și implică eforturi considerabile pentru a stabili toate circumstanțele care au condus la acest incident grav.

„Am identificat cauza accidentului şi persoanele responsabile. Nu este potrivit să dezvălui detalii suplimentare înainte de raportul final al investigaţiei”, a declarat duminică ministrul indian al Căilor Ferate, Ashwini Vaishnaw.

 

Se pare că „eroarea umană” ar fi putut fi cauza coliziunii dintre cele trei trenuri

 

Situația rămâne încă confuză în urma tragicului accident, însă potrivit unui raport preliminar citat de Times of India, în afară de problema semnalizării, se pare că „eroarea umană” ar fi putut fi cauza coliziunii dintre cele trei trenuri.

Conform informațiilor furnizate de ziar, trenul Coromandel Express, care circula între Kolkata și Madras, a primit vineri aprobarea de a utiliza linia principală, însă, din cauza unei erori umane, a fost redirecționat către o altă linie care era deja ocupată de un tren de marfă.

Trenul de pasageri a intrat în coliziune cu trenul de marfă la o viteză de aproximativ 130 km/h. Ca urmare a impactului, trei vagoane au deraiat și au căzut pe linia alăturată, lovind spatele unui tren expres care efectua curse între Bangalore și Calcutta. Această a doua coliziune a provocat cele mai multe pagube, conform raportului preliminar citat de Times.

Pradeep Jena, Secretarul șef de stat din Odisha, a confirmat că aproximativ 900 de persoane rănite au fost transportate la spital pentru tratament.

Echipele de intervenție continuă să acorde asistență medicală și sprijin familiilor afectate, în timp ce autoritățile efectuează investigații amănunțite pentru a stabili cu precizie circumstanțele exacte și responsabilitățile legate de acest tragic accident feroviar. Este esențial să se trage învățăminte din acest incident pentru a întreprinde măsuri și acțiuni preventive care să asigure siguranța și securitatea călătorilor în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel