Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rușii au publicat din greșeală câți soldați au pierdut în Ucraina. Cifrele sunt incredibile
WhatsApp
Publicația pro-rusă Readovka a publicat din greșeală date de la Ministerul Rus al Apărării cu privire la pierderile reale înregistrate în războiul din Ucraina. Potrivit publicaţiei de propagandă, nu mai puțin de 13.414 de militari ruși au murit, cifra fiind anunţată în cadrul unei şedinţe închise a agenţiei. 

Peste 13.000 de soldați ruși au murit pe frontul din Ucraina. Mesajul a apărut pe pagina Vkontakte a publicației, dar a fost șters ulterior. Captura de ecran a fost publicată pe canalul Telegram al Forțelor Armate ale Ucrainei. Se mai spune că alți 7.000 de militari ruși sunt dispăruți.

„Într-o informare cu ușile închise, Ministerul rus al Apărării a anunțat datele despre pierderile din timpul operațiunii speciale de pe teritoriul Ucrainei. Pierderile iremediabile de partea rusă sunt în număr de 13.414 soldați. În jur de încă 7.000 de oameni sunt considerați dispăruți. Victimele de pe crucișătorul Moskva au fost de asemenea anunțate: 116 morți sunt confirmați, mai mult de 100 de oameni sunt considerați dispăruți. Ministrul Apărării a anunțat că e dificil de calculat numărul morților, ținând cont de intensitatea ostilităților și iaccesibilitatea la toate cadavrele de pe câmpurile de luptă", se arată în textul publicat de Radovka, și preluat ulterior de Obozrevatel Ucraina

readovka-numar-morti-rusi-ucraina

Bloggerul rus Maxim Katz a declarat pe canalul său de Twitter că Readovka este acum publicație pro-guvernamentală din Rusia.

"Wow, wow. Chiar v-ați hotărât să recunoașteți astfel de pierderi? Readovka este publicația pro-guvernamentală acum", a scris el.

De menționat că, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, aproximativ 21.000 de militari ruși au murit în cele 56 de zile ale războiului împotriva Ucrainei. În plus, rândurile armatei lui Putin au fost reduse cu mii de unități din diverse echipamente militare. În special, Forțele de Apărare ucrainene au distrus aproape 830 de tancuri inamice și peste 320 de avioane cu elicoptere și alte echipamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel