Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia, noi amenințări pentru Marea Britanie: O rachetă poate scufunda total Insulele Britanice
WhatsApp
O nouă amenințare cu folosirea armelor nucleare a fost difuzată de o televiziune din Rusia.
Sursa Foto YouTube

În cadrul emisiunii au fost făcute o serie de afirmații grave și s-a discutat despre o posibilă transformare a Marii Britanii într-un „deșert radioactiv” sau scufundarea „pentru totdeauna” a Insulelor Britanice, potrivit unui articol publicat de Vox News.

„O altă opțiune este de a arunca Marea Britanie în adâncimile mării folosind vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon al Rusiei”, a fost afirmația lui Dmitri Kiseliov, supranumitul „cel mai toxic propagandist al Kremlinului”, duminică seara la postul Rossia 1.

Kiseliov explică că Poseidonul rusesc „se apropie de țintă la o adâncime de un kilometru și o viteză de 200 de kilometri pe oră”.

„Nu există niciun mod de a opri această dronă subacvatică”, subliniază propagandistul rus, adăugând că arma are un focos de 100 de megatone. El continuă prin a explica repercusiunile detonării sale asupra Marii Britanii în cazul în care Kremlinul decide să o folosească:

„Explozia acestei torpile termonucleare în dreptul coastei Marii Britanii va cauza un val tsunami gigantic de până la 500 de metri înălțime. Un astfel de baraj poartă de asemenea pe cont propriu doze extreme de radiații”.

„După ce a trecut peste Insulele Britanice va transforma orice ar fi rămas din ele într-un deșert radioactiv, impropriu pentru o perioadă lungă de timp”, concluzionează Dmitri Kiseliov.

 

 

Declarațiile lui Kiseliov și alte amenințări formulate de Rusia la adresa Londrei vin în contextul în care Marea Britanie s-a dovedit a fi una dintre statele care au oferit cel mai puternic sprijin militar pentru Ucraina după declanșarea „operațiunii militare speciale” de către președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

La începutul lunii aprilie premierul Boris Johnson a anunțat că țara sa va trimite Kievului rachete antinavă, vehicule blindate, sute de sisteme antiaeriene și antitan.

„Ucraina a sfidat sorţii şi a respins forţele ruseşti de la porţile Kievului, realizând cea mai mare faptă de arme din secolul XXI”, a declarat Boris Johnson la momentul respectiv, după o întâlnire la Kiev cu președintele Volodimir Zelenski.

Boris Johnson a anunțat de asemenea pe 23 aprilie că militari ucraineni sunt instruiţi în Marea Britanie în utilizarea vehiculelor blindate pe care Londra le va furniza Kievului pentru a contracara invazia rusă.

Guvernul conservator al lui Johnson a impus de asemenea sancțiuni financiare împotriva a numeroși oligarhi ruși apropiați de Kremlin, printre care și Roman Abramovici, dar și împotriva oficialilor de la Moscova și economiei Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel