Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia lansează zeci de bombardamente în fiecare zi. Zelenski: „A început marea răzbunare în Ucraina”
WhatsApp
Rusia a început marea răzbunare în Ucraina, anunţă Zelenski. Militarii lui Putin lansează zeci de bombardamente în fiecare zi. Un obuz a căzut în mijlocul unui grup de localnici din Bahmut, care aşteptau să fie evacuaţi. Ajutorul, însă, este pe drum. Un prim lot de 60 de tancuri americane a plecat spre Ucraina.
Foto ILUSTRATIV

În prima linie a frontului, în Bahmut, un obuz tras de militarii lui Putin cade la doar câțiva metri distanță de un grup de voluntari străini care ajutau la evacuarea civililor, relatează Observator. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Cei care au rămas însă în Bahmut înfruntă moartea clipă de clipă. "Oraşul Bahmut în sine este sub controlul complet al forţelor armate ucrainene. Au loc lupte în afara liniei oraşului, oraşul suferă daune din cauza bombardamentelor, la fel ca înainte", a declarat Kianin, soldat ucrainean.

 

Jens Stoltenberg a repetat că victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe devastatoare

 

Asaltul ruşilor continuă în Bahmut cu forța grupării de mercenari Wagner, combinată cu cea a unităţilor aeriene şi de infanterie. Un fost mercenar care a cerut azil în Norvegia, a descris brutalitatea incredibilă de pe front. "Îi adunau pe cei care nu voiau să lupte şi îi împuşcau în faţa celor nou-veniţi, ca să le dezvolte instinctul de autoconservare. Dacă nu ar fi fost camarazii mei, probabil că eram îngropat undeva, pe un teren de antrenament", a declarat Andrei Medvedev, fost comandant Wagner.

Lupte pe viaţă şi pe moarte se dau şi în Luhansk, Herson şi Zaporojie. Ministerul britanic al Apărării crede că avansul Rusiei nu va fi semnificativ chiar dacă ar putea obţine mici victorii pe front. Zelenski cere Occidentului avioane de luptă puternice, cu care să oprească avântul soldaţilor lui Putin. Franţa nu a refuzat deschis, dar Statele Unite au fost ferme.

În faţa refuzului, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a repetat că victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe devastatoare. A atras atenţia şi asupra unei potenţiale coaliţii nucleare - China-Rusia-Coreea de Nord. Rusia şi China pregătesc ceva. Preşedintele Xi Jinping este aşteptat în vizită la Moscova în jurul datei de 24 februarie, când se împlineşte un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Anunţul vine după ce Biden a confirmat că vine şi el în Europa. Va vizita Polonia, dar nu a precizat când. Între-timp, Organizaţia mondială a Sănătăţii a publicat sfaturi de supraviețuire în cazul unei catastrofe nucleare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel