Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia efectuează un nou test cu racheta hipersonică Ţircon - lansată de pe fregată, submarin
WhatsApp
Rusia face noi teste cu rachete hipersonice. 

Rusia a efectuat noi teste cu aproximativ 10 rachete de croazieră hipersonice Ţirkon (Zircon), lansate de pe o fregată, şi cu încă două dintr-un submarin, a anunţat vineri agenţia de presă Interfax, citând Flota Nordului, scrie Agerpres. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat arma ca parte a unei noi generaţii de sisteme de armament de neegalat, notează Reuters.

Putin a numit un test de rachetă, efectuat săptămâna trecută, drept "un mare eveniment din viaţa ţării", adăugând că acesta a fost "un pas substanţial" în creşterea capacităţilor de apărare ale Rusiei.

Au pus la îndoială cât de avansată este noua generaţie de arme ale Rusiei



Unii experţi occidentali au pus la îndoială cât de avansată este noua generaţie de arme ale Rusiei, recunoscând în acelaşi timp că
combinaţia de viteză, manevrabilitate şi altitudine ale rachetelor hipersonice le fac dificil de urmărit şi interceptat.

Putin a anunţat o serie de noi arme hipersonice în 2018 într-unul dintre discursurile sale cele mai belicoase din ultimii ani, declarând că ele ar putea lovi aproape în orice punct al lumii şi evita un scut antirachetă construit de SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel