Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia ar putea folosi Transnistria pentru a intensifica agresiunea împotriva Ucrainei (Serviciul de Frontieră al Ucrainei)
WhatsApp
Rusia poate folosi Transnistria pentru a începe o agresiune împotriva Ucrainei, anunță asistentul șefului Serviciului de Stat al Grăniceri al Ucrainei, secretarul de presă Andriy Demchenko, potrivit UNN.

"Această direcție a fost întotdeauna privită cu seriozitate, precum și securitatea sporită la granița cu Belarus. Luăm toate măsurile necesare pentru a preveni provocările în direcția segmentului transnistrean”, a spus secretarul de presă Andriy Demchenko.

Demcenko a mai menționat că grănicerii ucraineni țin cont de întreaga situație, creată de ocupanții ruși în jurul Transnistriei, dar și de provocările de neînțeles aduse la adresa Ucrainei.

"Totul acesta este neadevărat. Sarcina noastră principală este să prevenim provocările, să prevenim escaladarea ulterioară. Suntem bine conștienți că Rusia poate folosi acest teritoriu, Transnistria, pentru a-și spori agresiunea împotriva Ucrainei", a adăugat el.

Citeste si:  Cetățenii americani, sfătuiți de Ambasada SUA să plece de urgență din Transnistria

Președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzyanyk, a anunțat că trupele ruse din Transnistria nerecunoscută sunt acum în plină pregătire de luptă. Formațiunile armate locale își desfășoară, de asemenea, serviciul într-un regim consolidat.

Rusia este pregătită să folosească Transnistria pentru a ataca Moldova sau Ucraina

 

Viceministrul ucrainean al apărării a declarat, la sfârșitul lunii aprilie, că Rusia va folosi regiunea separatistă Transnistria pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei sau asupra Moldovei. Oficialul ucrainean consideră că regiunea separatistă controlată de ruși poate fi folosită pentru lansarea de atacuri împotriva Ucrainei sau chiar împotriva Moldovei care are o orientare pro-europeană.

Vezi si:  Tensiuni la granița României. Președintele Moldovei: ”Sunt forțe interesate de destabilizarea situației. Acest lucru crează riscuri” 

Au fost raportate mai multe atacuri în regiune, pe care unii specialiștii le-au catalogat drept "atacuri sub pavilion fals" ale Rusiei. Între timp, Rusia susține că urmărește îndeaproape evenimentele din Transnistria.

Ministerul rus de externe a declarat că dorește să evite un scenariu în care Moscova ar trebui să intervină. Astfel de comentarii au fost făcute și înainte de invazia în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel