Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene
WhatsApp
Compania aeriană Ryanair a anunţat că va renunţa la obligativitatea purtării măştii pe unele dintre zborurile sale europene, dar o va menţine pe 15 dintre rutele sale în ţări din Uniunea Europeană (UE), între care şi Spania, unde legislaţia impune utilizarea măştii în transportul public, relatează, joi, EFE, citată de Agerpres.
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene

Ryanair a anunţat într-un comunicat că va elimina purtarea măştilor pe unele dintre zborurile sale începând de luni, 16 mai, după ce Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) au retras recomandarea de a purta măşti sanitare în avioane şi pe aeroporturi.

"Începând cu această dată, măştile vor fi opţionale pe toate zborurile companiei aeriene Ryanair, cu excepţia zborurilor spre şi dinspre 15 ţări ale UE unde măştile rămân obligatorii" în toate mijloacele de transport public, a declarat consilierul delegat al companiei, Eddie Wilson.

Măsura se va aplica pe rute având ca destinaţie Franţa, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Ţările de Jos, Austria, Malta, Luxemburg, Lituania, Letonia, Austria, Cipru, Republica Cehă şi Estonia.

Ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias, a exclus posibilitatea ca guvernul spaniol să elimine deocamdată utilizarea măştilor în avioane şi în mijloacele de transport public.

 

Companiile aeriene vor putea să își pună în aplicare propriile reguli

 

Odată ce obligativitatea măștii va fi ridicată, companiile aeriene vor putea să își pună în aplicare propriile reguli. Companiilor aeriene li s-a spus să încurajeze pasagerii să folosească măști pe zborurile către sau dinspre destinații în care încă se aplică obligativitatea purtării măștilor în transportul public.

„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, adăugând: „Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară."

Italia, Franța, Bulgaria și alte țări europene au relaxat deja multe restricții COVID, iar o serie de companii aeriene din SUA au renunțat la mască, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel