Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului. 10 răniți și mai multe clădiri rezidențiale avariate
WhatsApp
Rusia a lansat un atac cu rachete asupra capitalei ucrainene Kiev, joi dimineața, rănind cel puțin 10 persoane și avariind clădiri rezidențiale și instalații industriale, au declarat oficialii orașului, care au adăugat că apărarea aeriană a doborât toate rachetele, transmite Reuters.
Atac masiv cu rachete asupra Kievului

Primul atac de amploare din ultimele săptămâni a vizat orașul atât cu rachete balistice, cât și cu rachete de croazieră, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației sale militare.

"După o pauză de 44 de zile, inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra Kievului", a spus el. "Toate serviciile de urgență lucrează pe șantiere. Curățarea consecințelor atacului cu rachete este în curs de desfășurare".

Primarul Vitali Klitschko a declarat că cel puțin 10 persoane au fost rănite în tot orașul. O fetiță de 11 ani s-a aflat printre cele două persoane transportate la spital, au declarat oficialii orașului.

 <

/p>

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât toate cele 31 de rachete rusești care vizau capitala, a declarat comandantul forțelor aeriene. Popko a declarat că armata rusă a folosit bombardiere strategice și a lansat, de asemenea, unele rachete de pe teritoriul său, în timp ce, în urma unor manevre complicate în regiunile învecinate, rachetele au vizat orașul din diferite direcții.

Alertele aeriene au durat aproape trei ore.

Klitschko a declarat că resturi de rachete au lovit mai multe clădiri rezidențiale, situri industriale și o grădiniță din oraș.

Locuitorii unei clădiri cu mai multe etaje din cartierul central Shevchenkivskyi au fost evacuați după ce unul dintre apartamente a luat foc. De asemenea, atacul a spulberat geamurile mai multor case din apropiere și a incendiat mașini particulare, a declarat Popko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel