Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rugămintea unui șofer român de camion, blocat în Italia, a devenit virală: Mă poate ajuta cineva cu o farfurie cu mâncare?
WhatsApp
Un șofer român de camion a apelat la ajutorul internauților cărora le-a cerut ceva de mâncare. Apelul românului nu a rămas fără răspuns și zeci de persoane s-au grăbit să-l ajute.
Postarea unui șofer român de camion, blocat în Italia, a devenit virală

Șoferul român a scris o postare pe Facebook prin care cerea un preparat cald. Postarea a devenit virală: "Buna, sunt în Cairo Montenotte cu un camion stricat. Trebuie să aștept până luni ca să-l repar. Mă poate ajuta cineva cu o farfurie cu mâncare?"

Povestea de solidaritate care implica un grup de locuitori din Cairo Montenotte, în zona Savona, a început cu o postare pe Facebook. Sâmbătă, 9 decembrie, apelul unui tânăr șofer de român, blocat din cauza unei defecțiuni a ambreiajului a devenit imediat virală pe pagina „sei di Cairo Montenotte se".

 

"E un mic gest pentru cei aflați în dificultate. Nu este nevoie de mare lucru pentru a fi util"

 

 

Printre primii care s-au grăbit să-i sară în ajutor tânărului șofer român a fost Renzo Briano, un fost șofer de camion în vârstă de 63 de ani. „Am luat imediat legătura cu tânărul încercând să înțeleg situația. Când am ajuns la el, într-o zonă de lângă o spălătorie auto, a  cerut doar ceva de mâncare, nu voia bani. Nu-și putea lua nici măcar o cafea", a povestit Renzo Briano pentru seguonews.it.

Șoferul român avea doar un card de combustibil, nu avea numerar pentru că plănuise să se întoarcă imediat ce va livra marfa lângă Cairo Montenotte. O călătorie rapidă, cu plecare joi și întoarcere în România vineri, dar defecțiunea ambreiajului i-a dat peste cap planurile.

"Când m-a văzut, era neîncrezător. Nu credea că mesajul său de pe social media ar putea avea un impact concret. Nu a încetat să-mi mulțumească", își amintește Renzo.

Alte două două doamne i-au asigurat prânzul și cina. "M-aș fi așteptat la o solidaritate mai mare din partea concetățenilor mei. În loc să-l ajute, mulți au preferat insultele", mai spune Renzo.

Defecțiunea este mai complexa decât se aștepta și va mai dura câteva zile până când șoferul camionului va putea pleca. Renzo merge la el în fiecare zi, iar celelalte doamne i-au spălat hainele și -au găzduit acasă să facă un dus. "E un mic gest pentru cei aflați în dificultate. Nu este nevoie de mare lucru pentru a fi util", conchide Renzo.

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel