Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii sunt sub media UE la consumul de băuturi care conţin zahăr
WhatsApp
Aproximativ 9% din populaţia cu vârstă de peste 15 ani a UE a consumat zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr în anul 2019, însă statele membre cu cea mai mică pondere a populaţiei care consumă zilnic astfel de băuturi sunt Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia şi România (toate cu aproximativ 3%), arată datele publicate marţi de Eurostat.

La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care zilnic beau băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia şi Bulgaria (toate cu aproximativ 12%).

În Uniunea Europeană, 9% din persoanele cu vârsta de cel puţin 15 ani au declarat că beau zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr, în timp ce 6% declară că beau astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână şi 19% de 1-3 ori pe săptămână.

Consumul zilnic de băuturi răcoritoare care conţin zahăr este mai răspândit în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor (12% pentru bărbaţi faţă de 7% din femei). În plus, odată cu creşterea vârstei scade frecvenţa consumului de astfel de băuturi. Cea mai mare pondere a persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr se înregistrează în rândul grupei de vârstă 15-24 de ani (14%), în timp ce în rândul grupei de vârstă 65-74 de ani şi peste 75 de ani ponderea persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mică (aproximativ 5%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel