Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii și-au scurtat sejurul și se întorc cu autocarele din Grecia, după ce țara a intrat pe lista roșie. Cozi uriașe la frontieră
WhatsApp
După ce România a trecut Grecia pe lista roșie, din cauza numărului mare de infecții cu SARS-COV-2, și Centrul European pentru Controlul Bolilor îi avertizează pe turiști să evite vacanțele în 13 insule grecești.

Inclusiv ministrul turismului din Grecia ia în calcul impunerea unor noi restricții în Mykonos, Santorini, Lefkada ori Rhodos, din cauza aglomerației. Cu toate acestea, insulele sunt ocupate aproape în totalitate, prețurile s-au mărit, iar românii și bulgarii pornesc cu miile spre Grecia.

La frontierele Greciei, coloanele de maşini sunt uriaşe. Turiştii aşteaptă cu orele pentru a dovedi că sunt vaccinaţi sau că au teste PCR negative.

La punctul de trecere a frontierei Promahonas dinspre Grecia înspre Bulgaria coada se întindea pe 3 kilometri. Timpul estimat de aşteptare este de 2 ore iar afară erau 40 de grade, la prânz.

Iar de duminică, cei care vin din Grecia în România vor intra în carantină, acasă, dacă nu sunt vaccinaţi.

 

„Copiii au până în 7 ani şi vor intra în carantină”

 

„Am venit aici în urmă cu două săptămâni împreună cu familia, nu suntem vaccinaţi, am venit cu teste şi la plecare am fost anunţaţi că intrăm în carantină 14 zile, avem posibilitatea ca în ziua a a opta să facem un text PCR şi dacă e negativ, în ziua 10-a părăsim carantina”, spune Alexandru, turist în Santorini, la Știrile PRO TV.

Un alt grup format din trei familii a ajuns de şase zile în Halkidiki. Cei mai mulţi adulţi sunt vaccinaţi.

„Un singur părinte e nevaccinat, îşi va face testul PCR în țară, noi ceilalţi suntem vaccinati, copiii au până în 7 ani şi vor intra în carantină, sau le facem test PCR”, susține Alina Gantoi, turistă, potrivit sursei citate.

 

Autorităţile elene sunt la un pas să impună noi restricţii

 

Cei nevaccinaţi, chiar dacă îşi fac test PCR, tot intră automat în carantină, iar pentru copiii de până în 6 ani nu există restricţii. Doar cei până în 16 ani trebuie să facă un test PCR dacă nu sunt vaccinaţi.

„Există, bineînţeles, şi o parte din ei, care au sunat, s-au interesat să vadă care e situaţia, sunt şi turişti care au hotărât să se întoarcă mai repede, pentru că lista intră în vigoare de duminică şi se întorc astăzi, mâine, dar în seara asta ne pleacă alte două autocare şi e fără probleme”, a precizat Cosmin Vasile, manager agenţie de turism.

În tot acest timp, autorităţile elene sunt la un pas să impună noi restricţii. Mai mult, doar în Mykonos, au fost trimişi sute de poliţişti şi agenţi sub acoperire pentru a ţine sub control petrecerile din cluburi.

Orice călătorie neesenţială spre şi dinspre 13 insule din Grecia este descurajată. Acesta a fost anunţul pe care l-a făcut Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul bolilor pentru Mykononos, Santorini, Rhodos sau Lefkada au fost marcate cu roşu închis pe harta COVID a lumii, semn că riscul de îmbolnăvire din cauza infecţiilor cu SARS-COV-2 în această regiune este ridicat.

 

„Totul e cât se poate de normal”

 

Însă deocamdată atmosfera este una cât se poate de normală, spun românii care îşi petrec vacanţele acolo.

„Suntem pe plaja roşie din Santorini, totul e cât se poate de normal, atmosfera e relaxantă, oamenii la fel, condițiile sunt normale, vremea e minunată, purtăm masca în autobuz, în spaţii inchise”, a spus Oana Drăgănuș, turistă Santorini.

Alături de Grecia, şi Spania este pe lista roşie. Iar dacă veniţi din ţările aflate în zona galbenă şi nu sunteţi vaccinaţi, aveţi este nevoie de un test PCR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel