Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, sfătuiți de autorități să nu meargă la mare de 1 Mai: „Nu aveți ce să faceți aici”
WhatsApp
De 1 Mai, autoritățile le transmit celor care și-au planificat, sub diferite pretexte, o escapadă pe litoral, să nu vină la malul mării.
Foto ILUSTRATIV

Vor fi filtre de poliție în stațiuni și pe autostradă, iar hotelurile sunt închise. Doar dacă toată lumea va respecta restricțiile, sezonul se va putea deschide în siguranță, la un moment dat. Anul acesta, pentru 1 Mai, litoralul avea un grad de ocupare de 100%. Aproape toți turiștii și-au mutat vacanța după 15 mai, în speranța că lucrurile se vor mai liniști.

În Vama Veche este o liniște apăsătoare. În anii trecuți, când se apropia 1 Mai, apăreau și primii turiști, dar acum, toate localurile și hotelurile rămân închise, iar mesajul celor din Vama este clar: stați acasă.

„Anul trecut aproape eram gata cu pregătirile, mai erau două zile și deschideam. Primii turiști veneau în Vamă deja. Melancolie multă, tristețe pe de altă parte, dar ne gândim că după ce o să treacă perioada aceasta, o să vină toată lumea cu alt vibe și o să vină mai mulți decât în perioada asta. Cred că dacă toată lumea o să stea acasă, cred că o să avem șanse să deschidem de 1 iunie”, a spus managerul unui beach bar, potrivit Știrile PRO TV.

„Îi sfătuim pe clienții și turiștii noștri să rămână acasă, pentru că chiar nu au ce să facă de 1 Mai în Vamă”, a declarat un hotelier.

 

„Mutăm în online!”

 

La fel se întâmplă și în stațiunea Mamaia. Totul este închis, iar vestitele petreceri din Mamaia Nord și din Vama Veche se mută online.

„Totul e închis, nu e o imagine prea plăcută. Totul s-a contramandat. Cel mai corect ar fi să mutăm toată petrecerea atunci când se poate”, a explicat managerul unui restaurant din Mamaia.

„Mutăm în online, pregătim pupitru de DJ și în dimineața zilei de 1 Mai ne găsiți pe pagina de Facebook cu DJ de la răsărit și cu plaja goală, așa cum n-a mai fost mulți mulți ani”, a spus managerul unui bar.

 

Poliția: „Accesul este restricționat pe zona plajelor”

 

Polițiștii susțin că mulți tineri au anunțat deja că vor să ajungă pe litoral de 1 Mai sub diferite pretexte, dar îi sfătuiesc să-și păstreze banii de concediu, decât să plătească amenzi de zeci de mii de lei.

„Vă informăm că accesul este restricționat pe zona plajelor de pe litoralul Mării Negre. Persoanele fizice care încalcă prevederile legale ale ordonanțelor militare riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 2000 și 20000 de lei”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel