Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii răniţi în accidentul de la Balcic ar putea fi transportaţi în ţară
WhatsApp
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a informat, marţi, că monitorizează din punct de vedere medical evoluţia celor doi români răniţi grav în accidentul de luni din Bulgaria, în vederea planificării unei eventuale preluări şi a transportului către România, pentru continuarea îngrijirilor medicale.

"Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă menţine legătura cu Ambasada României în Bulgaria, respectiv cu echipa medicală bulgară din unitatea spitalicească unde cele două persoane de cetăţenie română sunt internate, pentru a monitoriza evoluţia acestora din punct de vedere medical, în vederea planificării unei eventuale preluări şi transport către România, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestora", a transmis DSU.

În accidentul produs luni între localităţile Tsarichino şi Kremena au fost implicate trei maşini, dintre care două înmatriculate în România.

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite şi sunt internate la o unitate sanitară locală, fiind în stare gravă. Alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe menţiona că în accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

Accident grav cu două mașini românești în Bulgaria. Doi morți și trei răniți la Terapie Intensivă, între care și un copil de 8 ani

 

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc, luni, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În accident au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

"Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări", arată MAE.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice.

De asemenea, MAE transmite că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
02 oct 2022, 20:04
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCBusiness.ro
02 oct 2022, 09:05
DefenseRomania.ro
30 sep 2022, 19:35
DCNews.ro
02 oct 2022, 20:04
DCMedical.ro
02 oct 2022, 09:41
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
Spectacola.ro
02 oct 2022, 16:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
RadioDCNews.ro
01 oct 2022, 12:57
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08
Astrosens.ro
24 sep 2022, 21:08