Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ROMÂNII, număr RECORD la cereri de RENUNȚARE la CETĂȚENIA ROMÂNĂ (FOTO)
WhatsApp
Un număr record de români a renunţat la cetăţenie anul trecut, a anunțat Ministerul de Externe, răspunzând interpelării senatorului USR Radu Mihail.

„461 de cetățeni români au renunțat la cetățenia țării noastre în 2018, un număr record după 2010.

În total, 3200 de compatrioți au renunțat la cetățenia română în această perioadă, potrivit răspunsului primit de la ministerul Justiției în urma unei interpelări.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie a aprobat, în această perioadă, 1642 de cereri de renunțare la cetățenia română pentru cetățenia Austriei, 575 de cereri de renunțare în favoarea cetățeniei Olandei și 298 de cereri de renunțare în favoarea cetățeniei Norvegiei.

Mai multe state din Uniunea Europeană, precum Italia, Franța, Marea Britanie sau Ungaria, țări care găzduiesc importante comunități românești, permit dubla cetățenie sau cetățenia multiplă. Chiar și în această situație, unii cetățeni români pot opta să renunțe la cetățenia română în momentul în care o obțin pe cea a unui stat care acceptă dubla cetățenie.

Răspunsul complet al ministerului Justiției la interpelarea pe care am adresat-o în luna aprilie 2019”, a scris Radu Mihai pe pagina de Facebook. 

(w670) 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel