Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Spania se pregătesc de Paște: "Cel mai mult mi-e dor de casă! Aici ești cu familia ta în casă, dar nu cu restul familiei"
WhatsApp
Românii din Spania se pregătesc și ei de Paşte, chiar dacă sunt departe de familie și cei dragi. Românii încearcă să recreeze atmosfera de acasă cu preparate româneşti.
Românii din Spania se pregătesc de Paște Cel mai mult mi-e dor de casă

Produsele tradiţionale românești se găsesc doar în magazinele cu specific şi sunt aduse special din România. Brânzeturile și mezelurile noastre sunt diferite de cele spaniole și se găsesc doar în magazinele românești. Mulți români nu au mers niciodată acasă de sărbători și, chiar dacă își umplu coșurile cu bunătăți, spun că masa de Paști este mai săracă departe de familie.

"Cel mai mult mi-e dor de casă! Aici ești cu familia ta în casa în care ești, dar nu cu restul familiei, cu frați cu surori", povestește un conațional într-un reportaj difuzat de Stirile TRV.   "De 10 ani sau 15 ani am făcut Paștele o dată în România, de când am plecat din țară, și Crăciunul niciodată. Nu sunt posibilități întotdeauna. Nu te lasă de la muncă, nu pleci când vrei", dezvăluie alt român.

În unul dintre cele mai mari supermarketuri românești din Spania, deschis de curând lângă Valencia, intră în perioada aceasta câte 500 de clienți zilnic. "De sărbători, românilor din Spania cel mai mult le lipsește atmosfera meselor în familie, astfel încât anul acesta, dacă nu îi pot avea pe cei dragi aproape, încearcă măcar să își amintească gustul produselor tradiționale românești", spune Oana Dobrescu, corespondent TVR.  Românii din Spania se vor așeza mai devreme anul acesta la masa de Paști, pentru că lumina Învierii se va da în timpul zilei, din cauza restricțiilor de circulație pe timp de noapte.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-  https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel