Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Spania pot beneficia de vacanțe subvenționate de stat, în 2024
WhatsApp
Guvernul spaniol a introdus o schemă de vacanțe subvenționate prin IMSERSO, aducând bucurie și beneficii pentru milioanele de pensionari spanioli, precum și pentru cei străini care locuiesc în Spania. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

IMSERSO, Institutul pentru Persoane Vârstnice și Servicii Sociale, a fost desemnat să gestioneze această schemă guvernamentală, având ca scop facilitarea accesului la vacanțe accesibile pentru persoanele în vârstă din Spania. În esență, prin oferirea de vacanțe la prețuri subvenționate, IMSERSO își propune să îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții pensionarilor, contribuind astfel la creșterea autosuficienței acestora.

Subvenții de până la 455 de euro 

 

Schema nu aduce beneficii doar pensionarilor, ci și economiei și industriei turismului. Majoritatea călătoriilor subvenționate sunt planificate să aibă loc între lunile octombrie și iunie, generând astfel o creștere a cererii pentru serviciile din sectorul turistic și creând oportunități de muncă pe termen mai lung.

Purtătorul de cuvânt al IMSERSO a subliniat impactul pozitiv al programului, afirmând că acesta promovează un stil de viață activ pentru pensionari. În plus, prin facilitarea călătoriilor între diferite regiuni, schema sprijină solidaritatea interteritorială și generează locuri de muncă și activitate economică.

Statul oferă 115 de euro pentru city-breaks (vacanțe scurte) și 455 de euro pentru vacanțe mai lungi.

 

Categoria de persoane eligibile pentru vacanțele subvenționate de statul spaniol

 

Vestea bună este că schema se adresează tuturor rezidenților din Spania. 

- Pensionarii cu pensie publică 

- Persoanele cu vârsta peste de 55 de ani, care beneficiază de pensie de văduvă

- Persoanele cu vârsta peste 60 de ani care primesc indemnizații de șomaj sau subvenții

- Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, titular sau beneficiar al sistemului de securitate socială din Spania 

 

Ce trebuie să știe cei interesați 

 

Aplicarea pentru această subvenție nu garantează și o eventuală aprobare. Guvernul acordă prioritate persoanelor în vârstă, celor cu mai puține mijloace financiare, persoanelor cu dizabilități și celor din familii numeroase .

Solicitanții care aplică pentru prima dată au prioritate, la fel ca și persoanele care sunt mai dispuse să călătorească în extra sezon (octombrie-iunie).

Dacă este acceptat, puteți călători fie singur , fie cu soțul/soția, partenerul de drept sau un copil cu handicap, chiar dacă nu îndeplinesc cerințele.

Ce fel de vacanțe sunt oferă programul IMSERSO

În cadrul programului IMSERSO,  aplicanții pot beneficiază de oportunități variate de vacanță, ce cuprind atât destinații din țară, cât și experiențe peste graniță, în Portugalia.

Pentru călătoriile scurte, care se ridică la aproximativ 115 EUR, turiștii sunt invitați să exploreze locații pitorești în provinciile interioare ale Spaniei, savurând o "mini pauză" cu o durată medie de patru zile.

Vacanțele mai extinse, având un cost de 455 EUR, oferă beneficiarilor 10 zile de explorare a zonelor de coastă sau insulelor spaniole. 

Pentru cei cu venituri mai reduse, pachetele includ transport, cazare, masă, precum și acces la o poliță de asigurare de grup și un program socio-cultural.

Pentru sezonul 2023/2024, IMSERSO a pus la dispoziție un număr generos de locuri, respectiv 886.269, cu 70.000 mai multe decât în anul precedent. S-a înregistrat o extindere a numărului de provincii incluse în schemă, precum și introducerea a zece noi circuite culturale și 19 trasee naturale. De asemenea, s-a observat o creștere semnificativă a numărului de locuri disponibile în camerele single, aceasta ajungând de la 2% la 10%.

Pentru cei pasionați de călătorii cu tentă culturală, programul IMSERSO oferă itinerarii bogate pe teme literare, muzicale, teatrale sau gastronomice, punând accentul pe explorarea zonelor de interes cultural deosebit. 

Cum pot aplica la schema de vacanță low cost IMERSO

 

Participanții își pot rezerva excursiile către destinații prin intermediul site-ului oficial - www.turismosocial.com - cu cartea de identitate.

Există și posibilitatea de a rezerva la agențiile de turism autorizate de Programul de Turism IMSERSO cu doar un act de identitate.

Deși nu există nicio garanție pentru un loc, sezonul 2023/2024 are un buget semnificativ mai mare de 300 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni vor putea accesa aceste vacanțe.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel