Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Italia pot beneficia de Bonusul pentru benzină în valoare de 200 de euro 
WhatsApp
Guvernul italian a prelungit bonusul pentru benzină! Vezi cine poate beneficia de voucherul în valoare de 200 de euro 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În contextul în care prețurile la benzină își reiau trendul ascendent, atingând cote de peste 2 euro, lucrătorii din diverse sectoare pot beneficia de sprijin din partea angajatorilor în acest an. Guvernul a anunțat prelungirea bonusului pentru benzină pentru anul 2024, oferind astfel o contribuție de 200 de euro sub formă de beneficiu suplimentar.

Scopul principal al acestui stimulent este de a ajuta la reducerea costurilor de alimentare cu combustibil pentru angajați, mai ales pentru cei cu venituri anuale mai mici de 35.000 de euro, care sunt mai afectați de majorările la pompă. 

Cine poate beneficia de Bonusul pentru benzină 

 

Bonusul se aplică tuturor angajaților din sectorul privat, organizații, lucrători la distanță, cei cu contracte de ucenicie și membrii cooperativelor de producție.

Potrivit noului decret, valoarea maximă a voucherului este stabilită la 200 de euro, o singură tranșă.

Citește și: Părinții români din Italia pot beneficia de Bonusul pentru grădiniță în valoare de 3.600 de euro 

Cu toate acestea, salariații din administrațiile publice sunt excluși de la beneficiile acestui bonus conform prevederilor legislative.

Cum se poate solicita voucherul 

 

Bonusul de 200 de euro pe benzină face parte din scutirea fiscală pentru beneficiile secundare, având o impozitare redusă sau chiar aproape nulă. Totuși, această facilitate nu acoperă contribuțiile la asigurările sociale, care rămân în sarcina beneficiarilor, informează Sky Tg24

Combinația acestui bonus cu alte beneficii scutite de impozite este permisă până la expirarea acestuia, stabilită pentru 31 decembrie 2024.

Decizia de a acorda sau nu acest bonus angajaților este la latitudinea angajatorului, legislația oferind cerințele necesare pentru obținerea voucherului fără a impune o obligație legală asupra acestora.

Vezi și: Mamele din Italia pot fi scutite de contribuțiile pentru asigurările sociale. Bonus de până la 3000 de euro pe an

Odată recunoscut angajatului, voucherul ar urma să fie inclus în salariul acestuia începând cu luna următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel