Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Italia, îngrijorați de răspândirea coronavirusului: „O să-mi iau familia și o să stau o perioadă în România”
WhatsApp
Românii din Italia sunt tot mai îngrijorați de răspândirea infecțiior cu coronavirus. Până acum, 2 cetățeni italieni au murit răpuși de coronavirus.
Foto ILUSTRATIV

În regiunile Lombardia şi Veneto, unde trăiesc și comunități mari de români, autorităţile au luat măsuri speciale de prevenție. Au declarat carantină în 10 localităţi, au închis școlile și anulează orice manifestaţii publice.

Citește și Coronavirus Italia. Mărturia unei românce: „Vrem să plecăm în România, dar suntem conștienți că nu putem fără o testare"

Italia este în alertă, mai ales că numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a dublat în numai 24 de ore: 100 de persoane au fost testate pozitiv.

„Așteptăm și ne rugăm și la Dumnezeu să nu treacă și pe la noi”, a declarat Romulus Popescu, un român aflat în Milano, potrivit Știrile PRO TV.

 

„Foarte multă lume a început să folosească aceste măști”

 

La rândul ei, Gabriela, o româncă aflată în regiunea Verona, spune că situația devine tot mai îngrijorătoare, în condițiile în care tot mai multe activități din nordul Italiei încep să fie restricționate din cauza coronavirusului.

„Abia m-am întors din România, am văzut o diferența maximă de alertă, în sensul că pornind de la Milano, Bergamo, mai specific, în primul rând, sunt controale mult mai specifice. Foarte multă lume a început să folosească aceste măști, care sunt recomandate când o persoană strănută, dar m-a surprins cum a luat amploare în ultimele două zile această epidemie de coronavirus, pentru că e foarte răspândit în zona de nord a Italiei, mai specific în Veneto, Lombardia, unde locuiesc foarte mulți români, 500.000 de români în zona nordică.

Citește și Alertă pe Aeroportul Timișoara. Într-un avion care vine din Italia sunt români din Lombardia

În aceste regiuni au închis deja facultățile, în partea de Veneto, în zona Veronei, nu numai, și în Lombardia, focarul e în Lombardia. Eu sunt Valeggio sul Mincio, la 25 de kilometri de Verona și sunt îngrijorată și grija asta se accentuează mai mult când în aeroport te așteaptă cadrele medicale, cum am fost eu azi-dimineață, mi-au luat febra (temperatura -n.r.), toate acestea îți transmit mai mult grijă, precum și oamenii pe care îi vezi mai izolați. Ce ne doare mai mult e că se blochează tot în nordul Italiei, activitățile comerciale, sporturile, tot ce era prevăzut pentru azi, duminică, s-a blocat." - spune Gabriela Vișan, o româncă din regiunea Verona.

 

„Să sperăm că se va găsi o soluție”

 

Întrebată dacă ia în calcul posibilitatea să se întoarcă petru o perioadă în România, până când se vor liniștri lucrurile în Italia, Gabriela a spus că, „în caz de necesitate”, aceasta ar putea fi o soluție.

Citește și Italia. O asistentă româncă, în contact cu o persoană purtătoare de coronavirus: „Nu eram pregătiţi"

„Eu sunt stabilită aici de 22 de ani, am o parte din familie în România și când am ocazia merg acasă să-i văd, m-a bătut gândul, chiar întorcându-mă de la București, dacă ar fi să nu se găsească soluții aici, pe teritoriu, cred că ar fi posibilitate să-mi iau familia și să stau o perioadă în România, să sperăm că se va găsi o soluție pentru că ți se schimbă viața - aici muncești, merg copiii la școală, dar în caz de necesitate e o soluție”, a adăugat Gabriela.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel